Tast, vermuts, música, gastronomia i activitats infantils a la Fira del Vi

Aquest cap de setmana, l'antic Celler Cooperatiu acollirà totes aquestes activitats dirigides a grans i petits
La Fira del Vi
La Fira del Vi | Arxiu

 

La sisena edició de la Fira del Vi arriba a Rubí aquest cap de setmana de l'1 i 2 de desembre. Sembla que en aquesta ocasió la previsió meteorològica acompanya a la gran cita que aplega els millors vins catalans, guardonats amb els Premis Vinari 2018. 

 

Tot l'entorn de l'antic Celler Cooperatiu oferirà un conjunt d'activitats adreçades a tota la família. Els millors vins es podran tastar en una fira que estarà oberta avui dissabte d'11 a mitjanit i diumenge d'11 a 16 h. Durant aquests dos dies, però, no tot seran tasts de vins perquè el Mercat Municipal oferirà també una degustació de tapes gastronòmiques. Aquesta serà avui dissabte d'11 a 23 h i diumenge d'11 a 15 h.

 

Distribució de les activitats a l'entorn del Celler
Distribució de les activitats a l'entorn del Celler | Cedit

 

 

A les 12.30 h es farà el concert inaugural a càrrec d'Andrea Mir i a les 13 h tindrà lloc la inauguració oficial de la Fira amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez. Posteriorment, es durà a terme el Tast de vermuts amb Premis Vinari 2018.

 

Ja a la tarda, a les 18.30 h tindrà lloc el tast a cegues a càrrec de Bodegues Rosàs i a les 20 h un tast de vins amb Premis Vinari 2018. Finalment, a les 21.15 h es farà el Tast per parelles, també a càrrec de Bodegues Rosàs. Ja de cara a diumenge, a les 12 h, de nou tindrà lloc un tast de vins amb Premis Vinari i a les 13.30 h un altre tast de vermuts premiats. Cal assenyalar que tots els tasts requerien inscripció prèvia.

 

La música serà un altre element clau en aquesta Fira del Vi. A les 20 h començarà el concert de Landry i la FM i, com no podia ser d'una altra manera, a partir de les 22 h The Killing Hits ompliran l'espai de música, ball i riures. Diumenge continuarà la música amb el Blues, a les 12 h amb Muddy Wine i a les 13 h amb Blues Guitar Party. 

 

Els més petits de la casa també tindran lloc durant aquesta trobada vinícola. Dissabte, a partir de les 11 es faran diversos tallers creatius, com fer personatges a partir de taps de suro, espais de jocs com el 'memory del viticultor' o el 'twister vinícola' o un mural gegant i un pintacares. A partir de les 16, continuen els tallers creatius i serà el torn de l'espectacle de contes 'Històries del raïm', a les 17 h, i l'espectacle 'La màgia del viticultor' a les 19 h. Diumenge es repetiran els tallers creatius, l'espai de jocs i els espectacles de contes i de màgia però acabaran a les 13 h. Totes les activitats infantils es duran a terme a la part posterior de l'edifici de El Celler.

 

Aquest cap de setmana de desembre, Rubí s'omplirà amb els Premis Vinari amb els vins de 10 cellers: Bouquet d’Alella, Vinari de Bronze 2018 en la categoria de Blancs Joves, Castell d'Or, Vinari d'Or 2018 al Millor Escumós Jove i Vinari de Bronze 2018 en la categoria de Blancs Joves, Celler Biopaumerà, Vinari de Bronze 2018 de la DO Tarragona, Celler Xavier Clua, Vinari de Bronze 2018 dels Vins Dolços, Rancis i de Postres, Jaume Giró i Giró, Vinari de Plata 2018 dels Escumosos Reserva, Molí de Rué, Vinari de Plata 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postre, Monastell, Vinari de Plata 2018 Escumosos d'Antigues Reserves, Pagos de Híbera, Vinari de Plata 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postres, Vives d’Ambrósque es va endur el premi especial al Millor Celler i per primera vegada hi participarà també un celler de vermut amb premi. En concret el celler Padró i Família, que en els Premis Vinari dels Vermuts 2018 va aconseguir entre d’altres el Gran Vinari d’Or.