La solidaritat, protagonista de la plaça Doctor Guardiet

Durant el dissabte 2 de novembre, a la plaça s'han congregat diverses entitats
 Rubí Tea a la plaça Doctor Guardiet | ASM
Rubí Tea a la plaça Doctor Guardiet | ASM | Lali Àlvarez

 

 

La Plaça Doctor Guardiet s'ha convertit en un escenari solidari ple d'entitats. Així ha sigut durant el dissabte 2 de desembre, l'últim dia del Giving Tuesday. La fira d'entitats s'ha organitzat dins d'aquest moviment global sense ànim de lucre que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones.

 

  

  

A TOTRubí, hem parlat amb algunes de les organitzacions. El Dídac Guillamet, de l'Open Cultural Center, ha explicat que ells són una associació de Barcelona que té programes per a refugiats a Grècia, on fan activitats de llengües per a nens i adults. A més, a Espanya, realitzan tallers de conscienciació. "Tenim un llibre anomenat "Amic Meu", fet per nens i nenes de Grècia que serveix per finançar les activitats", ha explicat el Dídac.


 

 

  

  

Prop seu, estava situada l'entitat Rubí Tea, una petita associació per persones amb autisme. "Fa poc que hem començat a caminar i el que volem és donar informació a grups de pares i treure tabús. Els nens amb autisme són persones que volen compartir", ha dit la Cristina Bertolín. La Clàudia Estibaliz ha recalcat: "Sobretot, a pares que són els que estan pitjors informats".

 

 

AlanMón, l'entitat que vol informar sobre el problema de l'assetjament escolar a les famílies, tenen un tauló en què es poden posar missatges. "També tenim persones que s'ofereixen per fer abraçades solidàries", han comentat l'Oriol Pastor i la Mercy Kispé.


Giving Tuesday, festa del Voluntariat | ASM
Giving Tuesday, festa del Voluntariat | ASM | Lali Àlvare

 

 

Al Giving Tuesday i a la Fira d'entitats de la plaça Doctor Guardiet també hi ha hagut espai pels animals. L'associació Noma, per exemple, és una protectora que recull diners pels animals. Eva Peña ha explicat al TotRubí que "ajuden als animals, a protectores i a individuals". "Nosaltres ens centrem més en els casos problemàtics", ha senyalat.A la plaça, l'artista Pablo Navas ha elaborat un grafiti sobre la crisi dels refugiats, hi ha hagut un taller d'art amb APDIR, activitats pels infants a càrrec de Creu roja i Espai d'Idiomes i una Perfomance pels refugiats amb Escena 13. A més, igual que l'any passat, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha participat en la jornada en una parada solidària de llibres per 1€. A l'entrada de la mateixa plaça, hi havia l'autobús de les donacions de sang.


 

Has vist les fotografies de la fira