El Sindicat del Lloguer vol que es compleixi la moció del 30%

Aquest és un dels objectius de l'adhesió del grup a la Mesa pel Dret a l'Habitatge
El Sindicat del Lloguer de Rubí el dia de la seva presentació | Arxiu

 

 

El Sindicat del Lloguer de Rubí demana que es compleixi la moció aprovada en ple per unanimitat el mes de novembre sobre que el 30% dels nous habitatges que es construeixin a Rubí es destinin a vivenda social (vegeu notícia). De fet, aquest és un dels objectius pels quals el Sindicat s'ha adherit a la Mesa pel Dret a l'Habitatge.

 

En aquesta primera trobada, però, els representants sindicals asseguren que el consistori "els ha donat llargues per l'execució de la moció", justificant que l'aprovació definitiva del POUM tindrà lloc aquest mes i que en aquest document no s'han inclòs els aspectes referents a la moció. 

 

Per aquest motiu, des del Sindicat del Lloguer consideren que "l'aprovació de la moció va ser un 'paripé' i no un compromís real, ja que haurien d'haver incorporat aquesta mesura abans d'arribar a l'aprovació definitiva del POUM". Així doncs, el Sindicat demana la modificació d'aquest pla per incloure-hi les demandes de la moció del 30%.

 

Mesa pel Dret a l'Habitatge
Mesa pel Dret a l'Habitatge | Ajuntament de Rubí - Lali Puig

 

 

La Mesa pel Dret a l'Habitatge

Durant l'última trobada de la Mesa, entre altres aspectes tractats, es va formalitzar la revisió de les bases del Programa de captació d'habitatges privats buits al municipi per ser destinats a lloguer social. A partir d'ara, els propietaris que vulguin presentar les seves sol·licituds no tindran un termini delimitat, ja que la convocatòria estarà oberta de manera permanent

 

Durant la trobada també s'han presentat els projectes de l'espai d'emergència temporal i la promoció d'habitatges de protecció oficial per a joves del carrer Maria Aurèlia Capmany (vegeu notícia).

 

Recordem que la Mesa pel Dret a l'Habitatge està formada per l'Ajuntament, partits polítics i entitats. Ara, amb la incorporació del Sindicat del Lloguer s'amplia aquesta participació.

 

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha celebrat aquesta novetat: “És important sumar veus en una qüestió tan vital com l’habitatge. És necessari comptar amb tothom per poder fer front a les noves necessitats i situacions que ens anem trobant. Tots sabem com ha canviat el mercat immobiliari a la nostra ciutat i cal tenir eines per donar respostes a la ciutadania”.