Rubí estudia acabar amb la venda ambulant

El programa també tindrà com a objectiu reinserir els comerciants en el mercat laboral
La venda ambulant és un fenòmen comercial extés per tot el territori català i encara sense una solució definida
La venda ambulant és un fenòmen comercial extés per tot el territori català i encara sense una solució definida | WIKICOMMONS

 

Posar punt final a la venda ambulant, però des d'un vessant social. Aquest és el propòsit al qual han arribat la majoria de formacions del ple de l'Ajuntament de Rubí, una vegada escoltada, esmenada i aprovada la moció del PDeCAT. Tal com ha expressat l'únic regidor que conserva el grup municipal, Víctor Puig, la intenció és "donar resposta a aquesta problemàtica" que, segons ha explicat, es concentra al voltant del Mercat i al passeig del Ferrocarril.

 

A parer de Puig, "és un tipus d'activitat que perd tothom". Ja sigui la persona que ven el producte per la manca de drets laborals, com els compradors que no tenen cap garantia sobre el producte, passant pels botiguers que religiosament paguen els corresponents tributs. De fet, més enllà d'utilitzar la recorrent pressió sancionadora dels cossos policials, la formació ha proposat abordar i erradicar aquesta situació des d'un pla social.


 

Un pla que hauria d'estar definit en un termini de mig any aproximadament i que haurà de servir per "definir tots els elements" que intervenen en la problemàtica. En aquest sentit, però, tal com ha expressat la regidora d'ICV, Ànnia Garcia, el pla "es queda coix". "Veiem moltes coses col·laterals que s'escapen de les competències municipals", ha augurat l'ecosocialista davant de la proposta de Puig. De fet, la formació al final s'ha abstingut de pronunciar-se favorablement de la idea, ja que "el relat no el compartim al 100%".

 

Si bé l'AUP també s'ha abstingut, cal destacar que el seu regidor, Jordi Muntan, ha compartit la idea de fer "una diagnosi per no especular amb realitats", ja que "cada persona i cada situació és diferent". De fet, tal com ha afegit des d'ERC, Sandra Casas, moltes de les persones que es dediquen al top manta ho fan perquè "és l'única forma" que tenen "d'obtenir algun guany". "Segurament aquesta persona ha invertit els pocs euros que tenia en malvendre el gènere", ha assenyalat qui prefereix "fer un cens real del nombre i el perfil" dels venedors, en comptes de posar més vigilància.


 

Per la seva part, el regidor de Comerç, Rafael Güeto, ha assegurat que la voluntat de l'equip de Govern és "entomar aquesta problemàtica". Motiu pel qual els socialistes han donat llum verda a la proposta del grup municipal de CDC, així com també ho han fet els regidors no adscrits, el PP, VR i C's.

  

  

 

 
Comentaris

envia el comentari