Rubí regalarà vals per conduir cotxes elèctrics de forma gratuïta

L'aposta cerca demostrar els avantatges d'aquest nou tipus de mobilitat urbana
 
Un dels cotxes de la cooperativa
Un dels cotxes de la cooperativa | SOM MOBILITAT

 

Després que l'Ajuntament de Rubí sigui la primera administració local de Catalunya en promoure un grup local de la cooperativa de mobilitat elèctrica Som Mobilitat, ara la ciutat regalarà vals a la ciutadania perquè en faci ús. Serà el pròxim dilluns 15 de gener a les 19 hores quan el grup local de la cooperativa Som Mobilitat provarà el nou vehicle elèctric davant de l'edifici de Rubí Forma.

 

El cotxe elèctric de la cooperativa no només estarà disponible per als socis rubinencs, sinó també per a empreses, comerços i entitats així com per a la ciutadania de Rubí. Per aquest motiu, dilluns es regalaran codis promocionals amb 5 hores gratuïtes de conducció per promoure l'ús d'aquest cotxe compartit entre els veïns i veïnes de la ciutat.


 

En total l'Ajuntament de Rubí ha adquirit una bossa de 3.600 hores de conducció del vehicle elèctric de l'entitat que, a més de la trobada de dilluns, es repartiran, a través de la iniciativa Rubi Brilla a comerços, empreses i entitats que en vulguin fer ús i promocionar entre els seus treballadors i/o clients. Al cap i a la fi, la intenció és demostrar als usuaris els avantatges d'utilitzar un vehicle elèctric compartit i així augmentar el nombre de socis de la cooperativa, expliquen des de l'Ajuntament.

 

LA COOPERATIVA

Som Mobilitat és una cooperativa de consum sense ànim de lucre que promou una xarxa de mobilitat elèctrica compartida. Aquest grup de consumidors, amb més de 700 socis a tot Catalunya, vol transformar el model de consum energètic a través de grups locals que de manera autoorganitzada repensen la mobilitat en els seus territoris. Si mes no, ara com ara l'entitat disposa de nou cotxes elèctrics que cedeix als socis dels diferents grups locals.


 

Fer-se soci implica una única despesa de 10 euros que permet tenir accés a l'aplicació mòbil de la cooperativa i la possibilitat de llogar un dels cotxes de la xarxa. Els membres de l'entitat disposen d'una promoció durant sis mesos per llogar el vehicle a 4,5 euros l'hora i, a partir d'aquest moment, a 5 euros l'hora. A més, el vehicle elèctric no té cost de combustible.

 

A Rubí, el grup local es va constituir el 15 de desembre a la Masia de Can Serra amb 10 membres i es preveu que creixi fins a prop d'una vintena a la trobada de dilluns. La cita també servirà per estrenar la nova senyalització de la fotolinera de l'edifici Rubí Forma que a partir de dilluns comptarà amb una plaça reservada de manera permanent per al vehicle elèctric compartit de la cooperativa.

Comentaris

envia el comentari