Rubí es queda sense cabines: el mapa amb tots els telèfons públics

Un telèfon públic situat a la urbanització de El Pinar
Un telèfon públic situat a la urbanització de El Pinar | Cedida

 

El creixement exponancial de l'ús dels telèfons mòbils ha canviat radicalment els hàbits dels ciutadans en els últims anys i Rubí no n'ha quedat al marge. Una de les víctimes han estat les cabines telèfoniques, aquells habitacles tancats col·locats pels carrers i que servien per poder trucar per telèfon quan no érets a casa.

 

De fet, a Rubí ja no queda cap cabina telefònica tradicional. En canvi, hi ha una vintena de telèfons públics repartits per tot el municipi, la majoria en format de suport vertical i sense sostre ni parets. La majoria dels telèfons públics es concentren al centre urbà de Rubí, tot i que també se'n troben a urbanitzacions com El Pinar o al camí d'Ullastrell.


 

Els telèfons públics, que estan gestionats per Telefonica, estan considerats un servei universal i que, per tant, els ciutadans han de tenir per dret. Una situació que s'està qüestionant, després que en el darrer concurs per adjudicar la gestió i manteniment de les cabines (el 2016), quedés desert. La poca rendibilitat, conseqüència del poc ús que se'n fa, és un dels motius pel qual cap empresa s'ha presentat. Tot i això, el govern espanyol va obligar per decret a Telefonica a fer-se càrrec dels telèfons públics fins, com a mínim, al 2019. De fet, a països com França, aquest ja no és un servei universal.


 

Mentrestant, aquí teniu un mapa amb tots els telèfons públics de Rubí! En feu servir?

Ja no queden cabines telefòniques com els de la imatge a Rubí:

 

Cabina telefònica