Rubí disposarà d'una llar d'emergència residencial

El projecte presentat per l'Ajuntament també contempla la construcció de sis pisos per a joves
Carrer Belchite
Imatge del carrer Belchite | Google Maps

 

L'Ajuntament de Rubí ha presentat un projecte que contempla una doble actuació en matèria d'habitatge social. D'una banda, es preveu la creació d'una llar per a emergència residencial i, de l'altra, la construcció de sis pisos per a joves. Ambdós projectes suposen un cost assequible per al Consistori, ja que l'espai on s'ubicarien ja són propietat de PROURSA.

 

La primera d'aquestes iniciatives, la llar per a emergència residencial, es faria als baixos del carrer Belchite, 1-9. Constaria de 7 habitacions per a 34 persones amb banys interiors als dormitoris i un espai de zones comunes com la cuina, el menjador o la sala de jocs. Una d'aquestes habitacions, a més, seria adaptada per a persones amb necessitats especials. Aquesta mesura oferiria una resposta rotativa, és a dir, que el pas dels usuaris per aquesta llar seria temporal fins que es trobés una solució definitiva al problema habitacional.

 

La segona proposta és la construcció de sis habitatges per a joves al carrer Maria Eulàlia Capmany, 41. En aquest cas, serien pisos de 43 metres quadrats que segueixen l'objectiu de respondre a les necessitats d'habitatges de lloguer assequible per a aquest col·lectiu de la ciutat. Aquests pisos seran energeticament eficients i disposarien d'un hort frontal a la façana.

 

La redacció dels dos projectes executius i la remodelació de l’espai d’emergència tenen un cost previst de 360.000 euros que es contempla a la proposta de pressupost municipal que fa el govern per 2019.