Rubí aposta per ser una ciutat inclusiva

En el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat Funcional, Rubí se suma a les reivindicacions per ser una ciutat on la diversitat sigui un valor
Rubí se suma al Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
Rubí se suma al Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional | Lali Àlvarez

Rubí s'ha sumat, per tercer any consecutiu, al Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. A la plaça Catalunya, s'han reunit durant tot el matí del diumenge 3 de desembre diverses entitats. Els col·lectius Font del Ferro, ONCE, AVAN, Rubí té rodes, Escuela de Educación Especial de Ca n'Oriol, RubíTEA, Servicio de Rehabilitación Comunitaria i Hogar Residencial Ca n'Alzamora han posat paradetes per visibilitzar la seva causa: aconseguir una ciutat més inclusiva per a les persones amb discapacitat funcional.

 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, acompanyada de la regidora de Serveis per a les Persones, Marta Garcia, ha donat les gràcies a totes les entitats congregades per la seva participació i ha reconegut que la inclusió és "una prioritat de mandat absoluta".  "Volem una ciutat plenament inclusiva, on tothom pugui gaudir dels seus drets com a ciutadans i ciutadanes", ha manifestat l'alcaldessa.


 

A més, ha reconegut que els avenços que es fan a la societat són lents i que s'acumula un "deute històric" que s'evidencia en el disseny de les ciutats, en les dificultats de les persones amb discapacitat funcional a trobar un lloc de treball, etc. I ha afegit: "Sabem que és un llarg camí i amb molt de treball, però a Rubí ja l'hem començat".

 

A Rubí, des de 2015, s'ha impulsat un pla d'atenció a la diversitat funcional que marca el full de ruta. Així mateix, s'ha dissenyat un pla estratègic que situa a l'entitat Font de Ferro com el centre de totes les polítiques socials. Fa poc també s'ha estrenat un catàleg de servei d'informació per tal de donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat funcional. "Volem que tota la ciutat escolti les demandes d'aquestes persones per tal que la diversitat sigui un valor i mai un problema", ha manifestat l'alcaldessa.


L'acte ha acabat amb una actuació de l'escola de Música Municipal Pere Burés. Les diverses entitats han pujat a l'escenari de la plaça Catalunya per reivindicar els seus drets entre els quals ha destacat la paraula "respecte".

 

Mira les fotos!

 

 
Comentaris

envia el comentari