Rubí Acull: "La ciutat sempre ha acollit a tothom, i ho ha de seguir fent"

La plataforma solidària 'Rubí Acull' treballa des de 2016 per donar suport a les persones immigrants
El rubinenc Roger Cuartielles és un dels quatre impulsors de la iniciativa solidà ria
El rubinenc Roger Cuartielles és un dels membres de la plataforma solidària | Àlex Zafra
 

El passat 2016 va néixer la plataforma solidària rubinenca Rubí Acull, un projecte que té com a objectiu donar suport als refugiats provinents de conflictes bèl·lics com el de Síria, l'Afganistan o l'Iraq, i també als immigrants que volen travessar la frontera sud de l'Estat espanyol.

 

Aquest any la plataforma complirà el seu segon aniversari, i des de Rubí Acull es mostren més disposats que mai a seguir oferint aquesta tasca solidària. Consideren que encara hi ha molta feina per fer, tant pel que fa a les persones que fugen dels seus països com pel que fa a la conscienciació de la població rubinenca i l'actitud que prenen envers els refugiats. En aquest sentit, en Roger Cuartielles, membre de la plataforma, destaca que durant el període d'activitat de Rubí Acull "hem hagut de netejar en cinc ocasions les guixades que han fet al mural de Welcome Refugees del CRAC". "Encara hi ha intolerància respecte als refugiats", apunta.


 

El mural del CRAC després de patir una de les nombroses pintades
El mural del CRAC després de patir una de les nombroses pintades | Cedida

  

Però no tot és negatiu. Cuartielles es mostra satisfet per la feina feta durant aquest temps, i agraeix que després dels atemptats de Barcelona "l'actitud dels rubinencs hagi seguit sent la mateixa". "Quan van tenir lloc els atacs de les Rambles ens vam preocupar, perquè sabíem que malauradament quan passen aquestes coses els que ho acaben pagant són les persones que fugen dels mateixos perills, molt presents als seus països d'origen", considera.

 

La plataforma Rubí Acull es reuneix una vegada al mes, i té diverses àrees de treball. Una d'elles és la d'educació, que s'encarrega de desenvolupar projectes pedagògics per sensibilitzar i educar a la població sobre la situació actual dels refugiats. Amb aquest objectiu ideen diverses activitats que presenten a l'Ajuntament i que es realitzen a esplais, caus i escoles, per exemple. La plataforma solidària també ofereix activitats de visibilització social, com el circuit que es va organitzar al solar d'ERC de la plaça Doctor Guardiet aprofitant el Giving Tuesday. "En aquest itinerari la gent podia passar, en certa manera, per tots els 'estadis' pels que han de passar les persones refugiades, des d'estar a casa teva i haver-la de deixar per la guerra fins a passar per tot el viatge que et fa arribar a Europa", declara Cuartielles.


 

Pel que fa al futur, el mateix Cuartielles manifesta que "Rubí sempre ha estat una ciutat amb molta presència andalusa, sempre ha estat una ciutat d'acollida pels immigrants, i ho ha de seguir sent per tothom". "Volem millors polítiques per tothom. Si hi ha governs que no saben gestionar bé aquestes qüestions no es culpa de les persones migrants que fugen de casa seva", considera.

 

Des de Rubí Acull s'anima als rubinencs a adherir-se a la plataforma i a seguir lluitant per fer de Rubí una ciutat més acollidora que mai. Per col·laborar amb el projecte solidari només s'ha d'entrar al seu web i omplir un petit formulari.

 
Comentaris

envia el comentari