Protestes durant la lectura del manifest del Dia de la Dona

El Comitè de Vaga del 8M ha assenyalat des del principi de l'acte que l'Ajuntament no les representava
La plaça Pere Aguilera plena després de la lectura del manifest
La plaça Pere Aguilera plena després de la lectura del manifest | N.E.

Des de poc abans de les 12 h, el Comitè de Vaga del 8M ha anunciat a les persones que esperaven per la lectura del manifest que l'Ajuntament no representava realment les dones i han titllat el consistori de masclista

 

Lectura del manifest del Comitè de Vaga 8M
Lectura del manifest del Comitè de Vaga 8M | N.E.

 

Després de llegir el seu propi manifest, el grup havia anunciat que marxava al Mercat per continuar amb la seva reivindicació. Tot i això, finalment han decidit quedar-se a la plaça Pere Aguilera per boicotejar la lectura del manifest amb xiulets i crits contra l'Ajuntament, mostrant així el seu rebuig a aquest acte que han qualificat només d'aparença.

 

Les manifestants s'han col·locat davant de la lectura del manifest
Les manifestants s'han col·locat davant de la lectura del manifest | N.E.

 

Tot i el protagonisme de les protestes a la plaça, la lectura ha continuat amb algunes peticions de respecte a les persones que llegien el manifest. A crits de "Visca la lluita feminista" o "No és feminisme, és postureo", ha arribat el torn de l'alcaldessa de la ciutat, Anna María Martínez, qui ha dit a les manifestants que amb "aquesta actitud no feien cap favor a les dones i que la lluita és de tots i totes".

 

El grup del Comitè de Vaga del 8M, però, no eren les úniques manifestants a la plaça Pere Aguilera. La secció sindical de CCOO a l'Ajuntament també ha desplegat la seva pancarta amb les seves reivindicacions.

 

Protesta de la secció sindical de CCOO
Protesta de la secció sindical de CCOO | N.E.

 

El sindicat denuncia que el Pla d'Igualtat està caducat des de fa un any, que no es fan efectives les polítiques d'igualtat, que encara no s'ha fet la donació dels diners de la vaga feminista de l'any passat a l'entitat proposada i que l'Ajuntament no té servei d'igualtat suficientment dotat amb personal públic.

 

Un cop finalitzat l'acte de lectura del manifest, el grup de CCOO ha fet una manifestació des de la plaça de l'Ajuntament fins a l'estació pels carrers del centre de la ciutat per fer escoltar les seves reivindicacions.

 

Manifestació CCOO 8M
Manifestació CCOO 8M | N.E.

 

Manifestació CCOO 8M
Manifestació CCOO 8M | N.E.