El programa d'intercanvi intergeneracional 'Memòria Viva' uneix gent gran i infants

Les activitats dutes a terme en aquesta iniciativa arriben aquesta setmana a la seva fi
Activitat de cloenda del programa Memòria Viva
Activitat de cloenda del programa Memòria Viva | Ajuntament de Rubí

 

El programa d'intercanvi intergeneracional 'Memòria Viva', que uneix gent gran amb infants, arriba aquesta setmana a la seva fi. En aquesta última activitat, el grup de persones grans que hi participen, s'han traslladat durant tres dies a l'Escola del Bosc per treballar amb l'alumnat de 5è de primària. 

 

L'última de les activitats duta a terme es titula 'Jocs del record', en la qual, la gent gran que hi participa ha donat a conèixer als més joves una etapa de la seva vida en què els entreteniments eren més rudimentaris però també més creatius. Els avis i les àvies han treballat per preparar passatemps propis de la seva infantesa com els cartons, el boliche, el gurrufío, la rotllana, la baldufa, les curses de sacs o la gallineta cega. 

 

Amb aquest programa d'intercanvi intergeneracional, desenvolupat des del Servei de Polítiques de Ciutadania en col·laboració amb el MMUC, pretén potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i joves del municipi, així com reduir el nivell de fragmentació social. Durant el temps que s'ha dut a terme aquesta iniciativa, les persones grans que hi han participat han pogut compartir amb els més joves les seves experiències i vivències.

 

Aquest curs han participat en el programa 16 persones grans i 1.200 infants i joves de diversos centres educatius de la ciutat i s'han dut a terme una quarantena d'activitats.