La Plataforma Stop Centre de Menors anuncia mobilitzacions cada dijous

El grup veïnal també compta amb el suport d'un bufet d'advocats
Manifestació de la Plataforma Stop Centre de Menors
Manifestació de la Plataforma Stop Centre de Menors | N.E.

 

Unes 200 persones s'han sumat a una nova mobilització organitzada per la Plataforma Stop Centre de Menors dels veïns i veïnes de l'Hotel Terranova de Can Rosés. En aquesta ocasió, la marxa ha anat des del barri fins a la plaça de l'estació passant pel centre de la ciutat. 

 

Des de la formació veïnal han contactat amb un bufet d'advocats per intentar buscar les vies legals que evitin l'obertura del centre a Can Rosés. Mentrestant, han anunciat que continuaran, d'una banda amb les casserolades cada vespre a les 21.30, i, de l'altra, cada dijous a les 19 h amb una mobilització pels carrers de la ciutat. L'objectiu és continuar amb la difusió de les seves reivindicacions i transmetre les seves preocupacions a la resta de rubinencs i rubinenques, ja que "és una situació que afecta a tota la ciutat".

 

Una de les manifestants, Alba, ha llegit un text al final de la marxa on ha parlat de la intervenció del socialista Raúl Moreno al Parlament de Catalunya on argumentava les deficiències dels Centres de Menors existents a Catalunya i on criticava la gestió de la DGAIA. De nou, els manifestants han volgut allunyar-se de les acusacions que els titllen de racistes: "Entenem la situació dels nois, de fet, ens preocupem per ells, però qualsevol persona pot entendre que tancar 80 persones a un centre i abandonar-los allà no és ni integrar ni acollir".

 

A la manifestació també hi han assistit l'alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, i els regidors Juan López, Moisés Rodríguez i Rafael Güeto. La pròxima manifestació convocada serà dijous, 13 de juny, a les 19 h, la Plataforma ha convocat a la plaça de l'estació com a punt de sortida, ja que també s'ha convidat uns veïns i veïnes de la Zona Franca.

Manifestació de la Plataforma Stop Centre de Menors
Manifestació de la Plataforma Stop Centre de Menors | N.E.