Els petits emprenedors mostren les seves cooperatives

El programa Cultura Emprenedora a l'Escola fa cinc anys que es desenvolupa a la ciutat
El grup de la Pauperativa dissabte a la plaça Catalunya
El grup de la Pauperativa dissabte a la plaça Catalunya | Twitter Pau Casals

 

Rubí participa des de l'any 2014 al programa Cultura Emprenedora a l'Escola que desenvolupa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els municipis participants. En aquest curs 2018-2019, hi han participat alumnes de 5è de primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet i el passat dissabte van vendre els seus productes a la plaça Catalunya.

 

Aquest programa consisteix en la creació i gestió per part dels alumnes d'una cooperativa a partir d'aquesta iniciativa pedagògica. D'aquesta manera es fomenta l'esperit emprenedor i les competències bàsiques en aquest cicle de primària. El projecte defensa els beneficis d'incorporar aquesta cultura al dia a dia de les escoles. Entre d'altres, els nens i nenes milloren la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementen la qualitat del treball, milloren els resultats educatius i es promocionen capacitats i habilitats per l'impuls de projectes professionals i vitals.

 

Així doncs, les cooperatives creades pels estudiants dels centres educatius són: Pauperativa i Mercapauca del Pau Casals, Montessori in world, Monte Mix i I.C.M de l’escola Montsessori; Coopecraks i Difer&Crea del Teresa Altet i CRA5 i OFAM5 del Rivo Rubeo.

 

L'activitat té un valor afegit que és la solidaritat, ja que els beneficis obtinguts es destinaran a entitats solidàries que es donaran a conèixer durant l'acte de cloenda que faran a l'Ateneu.