Pensions dignes, sanitat de qualitat i un Rubí sense abocadors

És l’última manifestació dels pensionistes abans que comenci l’estiu. Tornaran a concentrar-se el dimarts 17 de setembre
Capçalera de la manifestació abans de començar la marxa pels carrers de Rubí.
Capçalera de la manifestació abans de començar la marxa pels carrers de Rubí. | Redacció

Com han fet cada dimarts dels últims mesos, els pensionistes i ciutadans de Rubí s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per reclamar unes pensions mínimes de 1.080 euros i alertar del nou model laboral denominat ‘motxilla austríaca’, que preveuen que s’acabi imposant a l’Estat espanyol a mitjà termini.

 

La ‘motxilla austríaca’, que rep el seu nom justament perquè és un model implementat a Àustria des del 2003, funciona de tal manera que és el mateix treballador qui es paga la seva pensió a través de percentatges procedents del seu sou brut. D’aquesta manera són les empreses i empresaris els que contribueixen al fons de pensions de cada treballador, extreient del seu sou brut un 1,53% anualment, però a canvi desapareixen les indemnitzacions per acomiadament.

 

Les persones concentrades avui també han fet un clam per una sanitat de qualitat, i concretament unes urgències pediàtriques obertes les 24 hores a Rubí. Per últim, han demanat que Rubí no tingui més abocadors, en al·lusió a l’obertura en els propers mesos de Can Balasc.

 

Prop d’un centenar de veïns i veïnes han marxat pels carrers centre de Rubí després de llegir un manifest a favor d’unes pensions dignes a la plaça de l’Ajuntament. Després s’han dirigit a la Mútua de La Serreta i han acabat la concentració a l’esplanada de l’Estació.

 

Aquesta és l’última manifestació dels pensionistes abans que comencin les vacances d’estiu, però està previst que tornin a concentrar-se cada dimarts davant la plaça de l'Ajuntament de Rubí a partir del 17 de setembre