La PAH de Rubí deixa caure possibles noves mobilitzacions i accions

La plataforma considera que els elevats preus del lloguer poden desembocar en una nova bombolla immobiliària que desencadeni una altra onada de desnonaments
Els membres de la PAH es reuneixen cada dilluns a les 18 h al local de la CGT
Els membres de la PAH es reuneixen cada dilluns a les 18 h al local de la CGT | Àlex Zafra

Després de les darreres setmanes, que han estat marcades per les mobilitzacions per reclamar unes pensions dignes i una societat feminista, arriba de nou el torn de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. El motiu? L'augment abusiu del preu dels lloguers. Així ho afirma Antonia Medina, membre de la PAH, que considera que "abans hi havia molts més problemes hipotecaris, mentre que ara el principal problema que ens trobem és gent que acudeix a nosaltres perquè té problemes per pagar el lloguer". "Últimament els propietaris, quan als llogaters se'ls hi acaba el contracte actual, aprofiten per apujar el preu del lloguer uns 200 euros, de manera que la gent ja no el pot pagar", apunta. Un fet que, segons Medina, deixa als afectats amb dues opcions: "o se'n van al carrer o s'emprèn la via de l'ocupació". Segons afirmen els membres de la mateixa PAH, a Rubí hi ha uns 500 habitatges ocupats, mentre que també hi ha 3.000 pisos buits. I també cal recordar que el preu mitjà d'un lloguer a la ciutat ronda els 600 euros.


 

Per aquests motius, la PAH té com a un dels seus objectius "evitar que torni la bombolla immobiliària", i és per això que protesten davant dels nous abusos que la gent pateix a mans del mercat immobiliari, amb preus que es disparen en períodes molt curts de temps. "Tot apunta que tornarem a patir una nova onada de desnonaments", apunta Ricardo, també membre de la PAH. Les xifres de moment, segons Medina, apunten que "a escala estatal es produeixen 170 desnonaments al mes". Una tendència que a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca preocupa que torni a augmentar.

 

La política d'habitatge de l'Ajuntament de Rubí és un altre dels temes que centra el debat entre els membres de la plataforma. "S'està invertint molt poc en habitatge, el milió i mig d'euros que l'Ajuntament té com a pressupost per a habitatges públics és clarament insuficient, perquè a Rubí hi ha molta demanda de gent en situacions d'emergència", apunta Medina. Com a resposta, Ricardo declara que "no ens queda una altra que tornar a portar la protesta al carrer, tant en l'àmbit català com estatal, ja que veiem que el panorama està canviant i es torna a desnonar sota l'empara de la justícia". "Fins ara haviem aconseguit parar-los una mica, però ara estem veient que hem de tornar al carrer", manifesta el mateix activista. El passat 3 de març ja hi va haver una manifestació a Madrid amb l'objectiu que el president Mariano Rajoy s'apropés a parlar amb les famílies amb problemes d'habitatge. I tot apunta que les mobilitzacions de la PAH seguiran presents, tot i que en l'àmbit local rubinenc encara no se n'ha convocat cap oficialment.


 

Mentrestant, però, des de la plataforma recomanen a totes les persones que no puguin pagar el lloguer que "no se'n vagin de casa seva fins que no arribi la carta de desnonament", i que "vinguin a la PAH a rebre consell sobre com actuar". La plataforma es reuneix cada dilluns a les 18 h al local de la CGT, ubicat a la plaça d'Anselm Clavé.

 
Comentaris

envia el comentari