Obertes les inscripcions per als casals d'estiu organitzats per les AMPA

L'Ajuntament ofereix descomptes i ajuts per determinades famílies
Casal d'Estiu a l'Escola Teresa Altet
Casal d'Estiu a l'Escola Teresa Altet | Ajuntament de Rubí-Localpres

 

El 27 de maig s'obre el període d'inscripció per als casals d'estiu que organitzen les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) d'una desena d'escoles de la ciutat. Aquestes entitats ja tenen a punt la programació per a aquest mes de juliol. Les activitats proposades tenen com a objectiu facilitar a les famílies una bona opció de lleure per als seus infants alhora que conciliar l'atenció dels fills i filles amb els horaris laborals.

 

Els casals d'estiu s'adrecen a nens i nenes de 3 a 12 anys entre l'1 i el 26 de juliol, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Cal assenyalar, també, que alguns casals ofereixen servei de bon dia, de menjador i de tarda, la quota del qual es comptabilitza a part.

 

El preu d'aquesta activitat és de 45 € per setmana sempre que la inscripció es dugui a terme dins el termini establert. L'Ajuntament subvenciona 10 € per infant i setmana i, a més, fa descomptes per a famílies nombroses i monoparentals, del 15% i a les famílies que inscriuen més d'un fill (també del 15% en el preu del segon germà). En cas que la inscripció es dugui a terme fora de les dates estipulades o que se n'ampliïn setmanes un cop començat el casal, hauran de pagar 55 € la setmana i no tindran dret a descomptes. 

 

Les inscripcions s'han de fer del 27 de maig al 7 de juny a la seu de cada entitat organitzadora: Escola Torre de la Llebre, Escola 25 de Setembre, Escola Montessori, Escola del Bosc, Escola Ca n'Alzamora, Escola Joan Maragall, Escola Rivo Rubeo, Escola Pau Casals, Escola Ramón Llull i CEE Ca n'Oriol. L'any 2018 es van ocupar 2.152 places de casals d'estiu dins de termini.

 

Manifest FAMPAR

 

La Federació d'AMPAs i les AFAs de les escoles públiques de Rubí, FAMPAR, han reclamat millores per al futur dels Casals d'estiu de la ciutat. Des de la federació asseguren que des de fa un parell d'anys va canviar el procediment dels ajuts que ofereix l'Ajuntament per aquestes activitats lúdiques estivals.

 

Amb aquesta modificació, expliquen les AMPAs i AFAs, "se sobrecarrega encara més de feina les persones voluntàries de les associacions". El manifest també subscriu que "el resultat és que cada cop la feina de les AMPAs/AFAs s’ha fet més feixuga fins al punt que algunes ja no organitzem casals perquè no podem assumir aquestes condicions".

 

És per aquest motiu que les associacions demanen a totes les forces polítiques un compromís per tres actuacions principals: reformular la subvenció d'ajuts a les famílies; comptar amb la participació de les AMPAs/AFAs; i mantenir reunions periòdiques amb l'equip tècnic de l'Ajuntament i responsables polítics.