Nova oportunitat per donar sang a l'Antiga Estació

La Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits està a Rubí de 10 a 14 i de 17 a 20.30
Unitat mòbil Banc de Sang davant l'Antiga Estació en anteriors campanyes
Unitat mòbil Banc de Sang davant l'Antiga Estació en anteriors campanyes | Arxiu

 

 

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya fa una nova aturada a la nostra ciutat en les seves campanyes de donacions habituals per demanar-ne més. En aquesta ocasió, asseguren, 'el millor regal d'amic invisible que es pot fer és donar sang'. 

 

Els rubinencs i rubinenques interessats a donar sang ho podran fer a l'Antiga Estació amb la unitat mòbil que el Banc de Sang i Teixits ha instal·lat a la nostra ciutat avui, 7 de desembre. L'horari per les donacions és de 10 a 14 h i de 17 a 20.30 h. 

 

 

Donar sang, un hàbit cívic

 

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

 

Les donacions de sang són imprescindible per a realitzar transfusions sanguínies, per completar moltes intervencions quirúrgiques, o per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. Es calcula que un de cada 10 pacients que entra a un hospital necessitarà rebre sang provinent d'una donació, de la qual se'n poden beneficiar com a mínim tres persones.

 

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden trobar respostes a preguntes freqüents sobre donació de sang.