Nova Marató de donació de sang a La Sala

Divendres, 13 de juliol, els rubinencs i rubinenques poden donar sang de 10 a 22 h
Cada any, Rubí acull una Marató de donació de sang.
Cada any, Rubí acull una Marató de donació de sang. | Cedit

 
 

Amb el lema "Molt més del que dones”, el Banc de Sang vol convidar a tota la ciutadania de Rubí perquè visquin la gratificant sensació que suposa donar sang. La Marató de Donació de Sang tindrà lloc demà, divendres 13 de juliol, de 10 a 22 hores, al Teatre municipal La Sala. 

 

La Marató vol oferir una experiència diferent a tots els donants. Així, el Banc de Sang els obsequiarà amb un desplegable equivalent a una caixa que podran regalar a altres persones per animar-les a donar sang. Hi ha diverses experiències vinculades a la donació:

 

  • ESCAPADA a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides.
  • DESCONNECTA 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!
  • 100% BON ROTLLO. Vine a donar sang i torna a casa amb un somriure.
  • 100% SOLIDARITAT. Viu una experiència 100% altruista.
  • DONACIÓ PER A 3. Salva 3 vides amb un sol gest.
  • BATEIG DE DONACIÓ. Salva vides per primera vegada.
  • DONACIÓ EN GRUP. La màgica experiència de salvar vides junts.

 

Un SMS tancarà l’experiència

 

Un cop feta la donació, la bossa es transportarà a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Al laboratori s’iniciarà el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Si les analítiques són correctes, la sang es guarda en neveres. La bossa esperarà la demanda d'un hospital per sortir amb un destinatari, el pacient.

 

Ara el donant podrà conèixer el recorregut que seguirà la bossa que conté la seva sang, ja que el Banc li enviarà un SMS quan el recipient arribi a un hospital. Aquest servei té com a objectiu millorar l'experiència de la donació, oferint més informació al donant sobre quin camí segueix la seva sang després d’haver-la donat.

 

Donar sang, un hàbit cívic

 

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

 

Les donacions de sang són imprescindible per a realitzar transfusions sanguínies, per completar moltes intervencions quirúrgiques, o per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. Es calcula que un de cada 10 pacients que entra a un hospital necessitarà rebre sang provinent d'una donació, de la qual se'n poden beneficiar com a mínim tres persones.

 

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden trobar respostes a preguntes freqüents sobre donació de sang. 

 

Comentaris

envia el comentari