S'obre una convocatòria de 150 places de bombers de la Generalitat

La Generalitat obre el termini de presentació de sol·licituds fins al dia 2 de maig
El termini de sol·licituds de les places comença el divendres 13 d'abril
El termini de sol·licituds de les places comença el divendres 13 d'abril | Lluïsa Tarrida
 

Aquest dijous s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la resolució de la convocatòria de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de procés selectiu de 150 places per a l’accés a la categoria de bomber/a de l’escala bàsica del cos de Bombers de la Generalitat.

 

El termini de presentació de sol·licituds comença demà 13 d’abril i finalitzarà el proper 2 de maig de 2018. Els aspirants podran presentar la sol·licitud tant presencialment com telemàticament  a través de la plataforma de Tràmits GencatEn aquest enllaç es poden consultar les bases de la convocatòria i els requisits necessaris per poder-se presentar al procés.


 

La primera fase del procés és eliminatòria i consta de diverses proves: aptitudinal i de coneixements, física, de conducció de vehicles pesants, psicològica, mèdica i de llengua catalana i castellana. Finalitzada i superada aquesta primera fase, els aspirants passen a la fase de concurs i posteriorment hauran de superar un curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

 

Amb una durada de 700 hores el curs, que està dividit en diversos mòduls, té per objectiu verificar l’assoliment de les competències professionals i les capacitats clau, personals i socials necessàries per a l’exercici de les funcions de bomber/a de l’escala bàsica. El procés finalitza amb una fase de pràctiques que consisteix amb la realització de 600 hores de pràctiques de servei efectiu en un  parc de Bombers i altres instal·lacions. Finalitzada aquesta quarta fase, el Tribunal publicarà la llista definitiva  dels aspirants que hagin superat el procés selectiu d’acord amb les places objecte de la convocatòria.


 

Aquesta convocatòria d’accés al Cos de Bombers de la Generalitat s’emmarca en el Pla estratègic aprovat pel Govern el setembre del 2016, i que va ser impulsat pel Departament d’Interior per tal de potenciar l’operativitat dels Bombers de la Generalitat. L’oferta pública va ser publicada pel Govern en base als pressupostos 2017 i s’està treballant per poder disposar d’una oferta pública de noves places corresponents a l’oferta de 2018.
Comentaris

envia el comentari