Nou mural d'Òmnium per denunciar el funcionament de la justícia a l'estat espanyol

L'acció forma part de la campanya a escala nacional 'Judici contra la democràcia'
El mural d'Òmnium
El mural d'Òmnium | Òmnium

 

Aquest cap de setmana, la secció local Òmnium Cultural ha pintat un mural al Centre Democràtic Republicà, ubicat a la plaça Doctor Guardiet. La iniciativa forma part de la campanya realitzada per l'entitat a escala nacional que duu per títol 'Judici contra la democràcia'. És una campanya que inclou diferents accions com enganxades de cartells, parades, vídeos i també pintades de murals, en alguns dels quals surt la imatge de Jordi Cuixart amb alguna de les seves frases.

 

En el cas de Rubí s'ha volgut denunciar la manca de separació de poders, entre el judicial i el polític, i el camí que està seguint la instrucció del judici contra els dirigents independentistes empresonats. Segons el president l'Òmnium a Rubí, Martí Pujol, "el mural posa en qüestió el paper i el funcionament de la justícia de l'estat espanyol". Pujol afegeix que "la idea és que molts ciutadans que no estiguin posats en el tema vegin el mural i es preguntin què vol dir i que pensin una mica en aquesta situació". 

 

L'artista Enric Font ha estat l'encarregat de realitzar el mural de Rubí. Aquest barceloní que compagina la producció artística amb la docència, l'any 2014, i després de vint anys pintant a l'estudi, va decidir 'llençar-se' als carrers. Així doncs, es poden trobar autèntiques obres d'art seves a diversos espais de tot Catalunya.