No llencis més oli per l'aigüera, recicla'l amb els clakis!

Sorea ha iniciat aquesta campanya per facilitar i promoure el reciclatge de l'oli al municipi
Amb petits gestos, com el reciclatge de l'oli, podem canviar el medi ambient
Amb petits gestos, com el reciclatge de l'oli, podem canviar el medi ambient | Cedida

 

Molts ciutadans acostumen a llençar l'oli que han utilitzat per cuinar a l'aigüera o al vàter, sense saber que estan perjudicant greument el planeta i el sistema d'aigua de la seva ciutat. Per aquest motiu, Sorea col·labora en el projecte Rubiclac per fomentar el reciclatge d'oli i conscienciar als ciutadans sobre la cura que s'ha de tenir a les llars.

 

b sorea març 2019

 

 

Sorea amb la campanya ‘Els contaminants de l’aigua han begut oli’ reparteix uns petits recipients anomenats clakis on avocar l'oli ja utilitzat per poder transformar-lo posteriorment en biocombustible. Aquesta iniciativa està impulsada per APDIR, un projecte que treballa per la integració de persones amb diversitat intel·lectual.

 

Perquè és important reciclar l'oli?

 

L'oli i qualsevol altre residu que llencem a l'aigua pot perjudicar greument el medi ambient. En el cas de l'oli, cada litre que llencem al clavegueram pot arribar a contaminar 10.000 litres d'aigua alhora que provoca embussaments a les canonades, desperfectes greus a les depuradores d'aigua i problemes ambientals greus, ja que la capa que es crea d'oli a l'aigua, perjudica l'intercanvi d'oxigen dels éssers vius de l'ecosistema.

 

On puc portar els clakis?

 

S'han establert, conjuntament amb l'Ajuntament de Rubí, 8 punts diferents de recollida de clakis a la ciutat on pots portar-lo quan ja sigui ple. A més, te'n donaran un de nou per continuar reciclant l'oli de casa teva!

 

 

També pots anar a qualsevol de les 75 parades que fa la deixalleria mòbil per tota la ciutat.