Neix una plataforma per aturar la reforma del Parc de Ca n'Oriol

Segons critiquen, el projecte no està integrat amb l'entorn agrari i natural
Recreació virtual de com pot quedar el Parc de Ca n'Oriol
Recreació virtual de com pot quedar el Parc de Ca n'Oriol | Anna Mañosa Tarruella

Aquest dimarts s'ha oficialitzat la posada en marxa d'un nou moviment ciutadà que porta el nom 'Plataforma Protegim Ca n'Oriol', en referència al projecte impulsat en solitari pel Govern de Rubí. Tal com rememoren en un comunicat, va ser el passat mes de març quan l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va anunciar als mitjans de comunicació l'aprovació de la primera fase del projecte integral del Parc de Ca n'Oriol. Una actuació que afectarà 3,8 hectàrees de Parc agrari i entorn natural amb l'ús de materials "artificials", detallen. La despesa serà de 4 milions d'euros només en la seva primera fase.


 

En aquest sentit, segons els veïns organitzats, "el projecte malauradament no ha comptat amb un procés participatiu en què s'hagi convocat a tota la ciutadania de Rubí per plantejar diferents alternatives de model de parc i d'actuació". Un procés que, segons expliquen, hauria servit per poder fer un estudi de les idees que poguessin sorgir entre el veïnat, valorar-les tècnicament i finalment fer una consulta vinculant entre la ciutadania. "Com altres vegades, s'ha menyspreat la ciutadania, prioritzant projectes personalistes", critiquen.

 

En paral·lel, destaquen que tots els grups municipals de l'oposició del ple de Rubí (VR, PP, PDeCat, ICV, AUP, C's i ERC) no han donat suport a aquest projecte. "L'altra qüestió és el model plantejat: un projecte que actua al cor de l'espai agrari i amb una actuació artificial, ja que l'ús de material reciclat pot ser ecològic, però continua sent artificial, i no integrat amb l'entorn agrari i natural de tot el Parc", qüestionen.


 

Per aquest motiu, amb el suport d'un grup de ciutadans, al qual ja s'han sumat entitats i partits polítics de Rubí, han decidit impulsar la creació de la Plataforma Protegim Ca n'Oriol, amb l'objectiu d'aturar aquest projecte i reivindicar l'impuls d'un procés de participació ciutadana a tota la ciutat de Rubí. Aquest darrer asseguren que hauria de servir per avaluar quin és el model i el tipus d'actuació que genera més consens entre la ciutadania, les entitats i els partits polítics.

 

Tal com emfatitzen, la plataforma està oberta a la participació de tothom i conviden a tots els rubinencs i rubinenques el pròxim diumenge 3 de juny a una passejada per conèixer el parc, amb sortida a les 9 hores de la Plaça Pearson i dur a terme una sessió informativa a les 12 hores a l'Era de Ca n'Oriol.

Comentaris

envia el comentari