'Mujer tenías que ser', el poema amb frases masclistes que emociona els assistents als actes del 25N

Els actes, que van començar el dia 15, van tenir el 25N l’esdeveniment més important
L'Escola Municipal de Música Pere Burés actuant en l'acte central del 25 N
L'Escola Municipal de Música Pere Burés actuant en l'acte central del 25 N | REDACCIÓ

El 25 de Novembre va ser el Dia Internacional contra la Violència Masclista i Rubí va tenyir la plaça Doctor Guardiet de lila. Amb actes que van començar el 15 de novembre amb l’exposició No més violència contra les dones, ahir va tenir el seu acte central amb la lectura del manifest a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, i un grup de joves de Rubí.

L’acte va donar inici a les 12h a la plaça Doctor Guardiet. Després de la lectura del manifest davant de més d’un centenar de persones, va ser el moment protagonista de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que van interpretar Hey Jude dels Beatles mentre pintaven de lila a dues joves que anaven vestides de blanc. L’acte final va anar a càrrec de Sandra Pérez, actriu de la companyia Va D Teatre, que va recitar un poema anomenat Mujer tenías que ser, de la poetessa Candela Tuck. L’actuació la pots veure a continuació:

L’alcaldessa de Rubí Ana María Martínez va lamentar que s’hagués de fer aquesta commemoració perquè la seva esperança és que “algun dia desaparegués aquesta data com a tal del calendari”. També va declarar que “cal conscienciar d’aquesta necessitat de lluitar cada dia contra aquest tipus de violència”.  “Un país que ha de comptar víctimes per violència masclista és un país que s’ha d’avergonyir” finalitzava l’alcaldessa. Per tant, esperem que algun dia s’acabi aquesta xacra que tan fortament colpeja les dones i no ens hàgim d’avergonyir mai més.