El Moviment per unes Pensions Dignes es mobilitza contra les llistes d'espera

La protesta ha anat des de la plaça Pere Aguilera fins a les portes del CAP Mútua Terrassa de la ciutat
Manifestació del MPD i Rubí Sanitat
Manifestació del MPD i Rubí Sanitat | N.E.

El Moviment per unes Pensions Dignes, juntament amb la Plataforma Rubí Sanitat, han dut a terme una manifestació des de la plaça de l'Ajuntament fins a les portes del CAP Mútua Terrassa de Rubí. La marxa, que s'ha dut a terme després de l'assemblea que cada dimarts els reuneix a les portes de l'Ajuntament, ha servit per protestar per les llargues llistes d'espera que col·lapsen la sanitat actual.

 

L'assemblea d'aquesta setmana ha posat l'èmfasi en la importància que tenen també per tota la població les pròximes Eleccions Europees que coincideixen amb les municipals el 26 de maig.

 

A crits de 'Las listas de espera matan y rematan' els manifestants han arribat a les portes del CAP Mútua de Terrassa on han incidit en les retallades que ha patit la sanitat pública i les conseqüències que se'n desprenen com són, entre moltes altres, les llargues llistes d'espera. 

 

Des de Rubí Sanitat s'ha llegit un manifest on s'explicaven dades concretes de la situació que viuen els rubinencs i rubinenques en aquest sentit. Així doncs, s'ha afirmat que no hi ha cap Centre d'Atenció Primària on el metge de capçalera atengui sense cita prèvia i aquesta no es dona amb menys de 10 dies, arribant, en el pitjor dels casos, a les 3 setmanes. Així doncs, també s'han posat de manifest els 222 dies per un electrocardiograma o els 261 per cirurgia.

 

Concentració a les portes del CAP Mútua Terrassa a Rubí
Concentració a les portes del CAP Mútua Terrassa a Rubí | N.E.

 

Per dimarts vinent, 21 de maig, el Moviment per unes Pensions Dignes ha convocat una nova manifestació que els durà, en aquella ocasió, des de la plaça Pere Aguilera, la de l'Ajuntament, fins al Mercat Municipal. L'objectiu serà visibilitzar la seva protesta social i fer més extensiu el seu missatge.