Moments de tensió durant la nova manifestació de la Plataforma Stop Centre de Menors a Rubí

Veïns de La Marina-Zona Franca mostren el seu suport a la plataforma STOP MENA de Rubí i se sumen a la manifestació
Veïns del barri La Marina-Zona Franca s'han sumat a la manifestació contra el centre de menors a Rubí
Veïns del barri La Marina-Zona Franca s'han sumat a la manifestació contra el centre de menors a Rubí | Redacció

Com van avisar, cada dijous a les 19 h la Plataforma Stop Centre Menors a Rubí es manifesta pels carrers de la ciutat per reclamar que no s’obri el centre de menors estrangers no acompanyats (MENA) a l'Hotel Terranova de Can Rosés.

 

La novetat de la concentració d’aquesta setmana és que s’han sumat veïns del barri La Marina-Zona Franca, on també estava previst que s’obrís un centre per a menors estrangers no acompanyats però finalment des de la Generalitat s’ha anunciat que es posarà en marxa "fora de Barcelona".

 

De fet, un dels temors de la Plataforma Stop Centre Menors és que quan el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, parla d’un equipament que ja està “adequat i començarà a funcionar en molt poc temps”, realment s’estigui referint al de Rubí.

 

Alba, portaveu de la Plataforma Stop Centre de Menors, llegint el manifest a la Plaça Catalunya de Rubí
Alba, portaveu de la Plataforma Stop Centre de Menors, llegint el manifest a la Plaça Catalunya de Rubí | Redacció

 

Escridassada als manifestants

Durant el recorregut de la manifestació d’avui, que ha sortit de la Plaça de l’Estació i ha estat escortada en tot moment per agents de la policia, s’han viscut alguns moments de tensió amb altres persones contràries a la plataforma que han escridassat als manifestants en la confluència de la Baixada de Sant Joan amb el Passeig de Francesc Macià.

 

 

Finalment, en arribar a la Plaça Catalunya, la portaveu de la plataforma, Alba (qui no ha volgut facilitar els cognoms al·legant motius de seguretat), ha llegit un manifest amb el lema “acollir sí, però així no. DGAIA exigim solucions o dimissions”.