Milers de persones segueixen la manifestació feminista del 8M

La marxa ha aturat la circulació de la C-1413 amb el seu pas per la via
Manifestació del 8M en la seva aturada a les portes de l'Església de Sant Pere
Manifestació del 8M en la seva aturada a les portes de l'Església de Sant Pere | N.E.

Milers de persones han assistit a la manifestació feminista convocada pel Comitè de Vaga del 8M. Segons el protocol establert, la capçalera formada només per dones de negre i amb mocador lila. A la part posterior de la manifestació és on hi havia els homes que també s'han volgut sumar a aquesta marxa. Durant la concentració a la Rambla del Ferrocarril, prèvia a l'inici de la manifestació, les organitzadores anaven recordant aquest inici de la marxa no mixta. 

 

Un ambient festiu però molt reivindicatiu ha anat recorrent diferents carrers de la ciutat per fer sentir la seva veu i animar més dones a participar-hi. A crits de 'Visca, visca, visca la lluita feminista', 'No es no, lo demás es violación' o 'Tranquila, hermana, esta es tu manada', les manifestants han anat aturant-se a diferents punts del recorregut per llegir i posar de manifest les seves reivindicacions.

 

 

Entre les parades, a la porta del jutjat s'han recordat els diferents casos que recentment han sortit a la llum com la sentència de La Manada però s'ha recordat que no és un cas aïllat.

 

Manifestació del 8M a la seva aturada als jutjats
Manifestació del 8M a la seva aturada als jutjats | N.E.

 

Les manifestants també han passat per la C-1413 tallant-ne el transit durant el seu pas fins a l'Escardívol.

 

 

Una altra de les aturades ha estat a l'Església de Sant Pere on s'ha fet un pilar de dones amb la seva cap de colla, l'Anna Yepes, i s'ha desplegat una pancarta amb el lema "Fora els rosaris dels nostres ovaris". Una cap de colla que, recordem, és la pirmera dona en ocupar aquest càrrec als Castellers de Rubí. (Vegeu notícia)

 

Pilar de dones de la Colla Castellera de Rubí
Pilar de dones de la Colla Castellera de Rubí | N.E.

 

L'acte final s'ha fet a la plaça Catalunya amb una foguera central i la crema de diferents imatges d'Albert Ribera (Ciutadans), Santiago Abascal (VOX), Donald Trump (EEUU) o els membres de La Manada, entre d'altres. Mira la nostra galeria amb les millors imatges del que ha estat aquesta manifestació feminista a Rubí. 

 

Foguera a la plaça Catalunya per la crema d'imatges de masclistes
Foguera a la plaça Catalunya per la crema d'imatges de masclistes | N.E.