Més de mig miler de persones es manifesten a favor de l'acollida a Rubí

La convocatòria procedia de Rubí Solidari i Rubí Acull i han rebut el suport de prop d'una quarantena d'entitats en només una setmana
La manifestació en la seva arribada a l'Ajuntament
La manifestació en la seva arribada a l'Ajuntament | N.E.

 

750 persones, segons el recompte facilitat per la Policia Local, s'han manifestat pels carrers de la ciutat en defensa de l'acollida i en contra del racisme i la xenofòbia. La mobilització, promoguda per Rubí Acull i Rubí Solidari, ha aconseguit el suport de prop d'una quarantena d'entitats de la ciutat i dels voltants en només una setmana. 

 

La marxa, que ha volgut desvincular-se de cap partit polític, sorgeix arran de les mobilitzacions organitzades pels veïns i veïnes del barri de Can Rosés en contra de l'obertura d'un centre de menors no acompanyats a les instal·lacions de l'antic Hotel Terranova. Aitor López, de Rubí Acull, ha justificat aquesta reacció veïnal: "La falta d'informació i la falta de taules de diàleg és el que ha comportat part de la reacció dels veïns que estan preocupats".

 

L'objectiu de la manifestació era donar visibilitat també a tota aquella població que pensa que acollir és possible i que Rubí és una ciutat acollidora amb la gent que arriba d'altres parts del món amb conflictes i amb necessitats diferents. López ha explicat també que "és important que seiem tots per parlar de com afrontem aquest repte social i que estudiem la ciutat i les infraestructures que hi ha a la ciutat per poder oferir ajuda a les persones refugiades". Des de Rubí Acull també han lamentat que aquesta notícia hagi saltat en plena campanya electoral perquè "ho ha agreujat i accelerat i ha fet que es duguessin a terme declaracions ràpides i que es saltessin la norma de no utilitzar la immigració com a arma política".

Lectura del manifest a l'estació d'FGC
Lectura del manifest a l'estació d'FGC | N.E.

 

"Catalunya és una terra d'acollida, Rubí també ho és. Nosaltres no estem a favor de com s'està fent. Nosaltres estarem a favor que les formes per treballar siguin les adequades", ha afegit López. I és per aquest motiu que els membres de l'entitat han volgut assistir a algunes de les mobilitzacions organitzades per la Plataforma Stop Centre de Menors Rubí i saber de primera mà els dubtes, inquietuds i falsos mites sobre aquests joves. Amb aquesta informació, han elaborat un tríptic, que es repartia durant la manifestació responent a totes aquestes qüestions i oferint-se a resoldre tots els dubtes que sorgeixin.

 

Sortida de la manifestació de l'estació
Sortida de la manifestació de l'estació | N.E.

 

 

La marxa s'ha iniciat a l'estació dels FGC amb la lectura del manifest per descartar una "solidaritat a la carta", defensar els drets dels infants i de les persones migrades, evitar estigmatitzar la immigració i que les administracions i els partits polítics treballin tots de manera conjunta per la sensibilització dels veïns i veïnes. Un cop a les portes de l'Ajuntament, s'ha llegit de nou el manifest i un grup de joves de l'Associació Exmenes de Barcelona ha denunciat els atacs racistes que han patit recentment i han afirmat que "només es combat la xenofòbia convertint l'estranger en company".

Membres de l'Associació Exmenes llegint el seu manifest
Membres de l'Associació Exmenes llegint el seu manifest | N.E.