Més d'un miler de rubinenques clamen per la 'Mort al Patriarcat'

La manifestació ha partit de la rambleta de Joan Miró per després anar serpentejant els carrers de la ciutat
El cos de la manifestació surt de la rambleta de Joan Miró
El cos de la manifestació surt de la rambleta de Joan Miró | DGM

 
Un clam. Això és el que han sigut els carrers de Rubí aquest vespre de 8 de març. Més d'un miler de dones (acompanyades per uns pocs homes) han pres els carrers de Rubí per cantar que "els carrers sempre seran nostres". Un espai públic on aquest cop han demostrat no tenir por i on han pres la paraula en el seu dia. En el Dia Internacional de la Dona, no han tingut cap embut en posar-se al capdavant de la marxa, posició que la gran majoria d'homes ha respectat en situar-se a la cua. Avui elles eren les protagonistes.

 

Amb recorregut secret, el cos del conglomerat ha partit de la rambleta de Joan Miró per després anar serpentejant els carrers de la ciutat. En aquest sentit, fins i tot han arribat a deixar enrere a la patrulla de la Policia Local, la qual provava d'anar tallant el trànsit a mesura que avançava el bloc. Si més no, el camí estava plenament calculat per les organitzadores. Parada i lectura de manifest davant de les seus dels partits menys afins a l'ideari feminista; l'Ajuntament i final enfront l'Església (des d'avui batejada simbòlicament com a 'plaça de les Bruixes').

 

Moment de la performance a la plaça de l'Església
Moment de la performance a la plaça de l'Església | DGM
 

Cal destacar que la marxa ha transcorregut sense incidents i l'actitud cívica de les integrants de la manifestació. Només alguns comerços han abaixat la persiana al pas del cos de la massa humana, però en cap moment s'ha interpel·lat als propietaris a tancar en aquestes darreres hores de jornada de vaga general. Com a tret diferencial de la protesta, resulta remarcable l'encapçalament amb torxes, les quals al final del recorregut han servit per fer una performance davant l'edifici parroquial. Des d'aquesta nit, el seu terra també clama amb pintura per la "Mort al Patriarcat".
Comentaris

envia el comentari