Més de 300 persones es manifesten a Rubí per uns serveis públics dignes

La marxa ha anat des de les portes de l'Ajuntament fins al CAP Mútua de Terrassa per acabar a l'estació
Manifestació per uns serveis públics dignes
Manifestació per uns serveis públics dignes | Núria Escudé

 

El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí, units amb la Plataforma Rubí Sanitat, havia convocat a la ciutadania a participar en una mobilització pels carrers de la ciutat. En aquesta ocasió, però, no es tractava només de pensions ni només de sanitat, el que es reivindicava eren uns serveis públics dignes per la ciutat de Rubí. I és que, com afirmen des del moviment pensionista, el seu sector ho engloba tot, ja que "molts de nosaltres vam néixer a una època on es passava gana i els serveis eren limitats. I després de lluitar tota la vida, ara hem de veure com, de nou, els joves no poden marxar de casa seva perquè els seus sous no els ho permeten". 

 

És per aquest motiu que a la convocatòria també hi han assistit membres del Sindicat de Lloguer de Rubí i molts rubinencs i rubinenques afectats per les retallades. Més de 300 persones, han marxat pels carrers de la ciutat, sortint de l'Ajuntament fins al CAP Mútua de Terrassa i, posteriorment, arribant a la plaça de l'estació dels FGC.

Els manifestants concentrats a la plaça de l'Ajuntament
Els manifestants concentrats a la plaça de l'Ajuntament | Núria Escudé

 

A les 18 h a la plaça Pere Aguilera, els manifestants s'anaven aplegant amb els seus cartells i les seves reivindicacions plasmades en pancartes. En elles s'hi demanava per la sanitat, les pensions, el lloguer i l'educació de qualitat, entre d'altres. Amb crits de 'No nos mires, únete' o 'Tú que estás mirando también te están robando', la marxa ha anat agrupant més manifestants a mesura que avançava. 

 

 

L'aturada a les portes del CAP Mútua de Terrassa ha servit per fer les reivindicacions sanitàries que, a més, han coincidit amb la vaga de metges seguida per aquest centre sanitari. Per aquest motiu, alguns facultatius s'han volgut sumar a la concentració. Les reivindicacions en aquest sentit són, entre d'altres, les urgències pediàtriques de 24 hores, 7 dies a la setmana, més especialistes a Rubí i millorar el transport per anar a l'Hospital de Terrassa fins que arribi la històrica reivindicació de l'Hospital de la ciutat. 

 

 

La manifestació ha recorregut tota l'illa de vianants fins a arribar a la plaça de l'estació dels FGC on s'ha fet la lectura del manifest basat en les reivindicacions que es fan. En aquest discurs s'ha recordat la necessitat de la protesta ciutadana i de l'organització per reivindicar els drets de tots i totes. Els manifestants assistents han arrencat en un espontani aplaudiment quan s'ha recordat que, amb la situació actual, "hem tornat 50 anys enrere".

Lectura del manifesta a la plaça de l'Estació
Lectura del manifesta a la plaça de l'Estació | Núria Escudé

 

La trobada ha finalitzat amb el recordatori de la propera Assemblea Ciutadana Popular que tindrà lloc el pròxim dia 4 de desembre al Teatre Municipal La Sala. Aquest punt de trobada pretén ser un altaveu per totes aquelles entitats i ciutadans a títol individual que vulguin expressar les seves reivindicacions i sotmetre-les a debat. Des del Moviment per unes Pensions Dignes valoren molt positivament la resposta ciutadana a la concentració i la consideren com "multitudinària, tant com feia anys que no es veia a Rubí". 

 

Concentració per la lectura del manifest a la plaça de l'Estació
Concentració per la lectura del manifest a la plaça de l'Estació | Núria Escudé