Meritxell Borràs parla dels seus '34 dies de tardor i un de primavera' a la presó

L'acte, que s'ha dut a terme a l'Ateneu, ha estat presentat per Salvador Cardús
Meritxell Borràs i Salvador Cardús durant la presentació del llibre
Meritxell Borràs i Salvador Cardús durant la presentació del llibre | Junts per Rubí

 

'34 dies de tardor i un de primavera' és el títol del llibre que va escriure l'exconsellera de la Generalitat Meritxell Borràs després de passar per la presó d'Alcalà Meco. Gairebé 200 pàgines, amb pròleg d'Antoni Bassas, que no vol ser polític sinó un diari de presó, tal com anuncia la seva portada.

 

Durant l'acte de presentació del llibre a l'Ateneu, Borràs ha parlat de les experiències que explica a les seves pàgines, de l'amistat que va fer amb la Dolors Bassa, de la presó antiga i retrògrada que va trobar, dels polls dels matalassos i del vidre que la separava dels familiars i amics que l'anaven a veure.

 

Per Salvador Cardús, que es va autoanomenar 'el teloner' de la presentació, el llibre està escrit amb una "naturalitat extraordinària" i explica la vida a la presó tal com la va viure però "no hi ha ràbia ni revenja en les seves paraules". Segons Cardús, "és un llibre que es pot llegir en clau més política però també es pot llegir simplement per saber què és una presó i què suposa haver d'entrar-hi".

 

Josep Puigventós, president del PDeCAT a Rubí, ha afirmat que "és un llibre molt interessant per donar a conèixer com es viu a la presó per part d'una persona que entenem que no ha fet res per haver de ser-hi".