L'INS La Serreta inaugura un mural en contra de l'assetjament LGTBIfòbic

La iniciativa forma part d'un projecte impulsat per Rubí Jove amb instituts de la ciutat
Mural #Desafiem l'assetjament LGTBIfòbic de l'INS La Serreta
Mural #Desafiem l'assetjament LGTBIfòbic de l'INS La Serreta | N.E.

 

L'INS La Serreta ha inaugurat un mural pintat pels mateixos alumnes de 1r, 3r d'ESO i 1r de Batxillerat artístic per tal d'implicar-se en la campanya #Desafiem l'assetjament LGTBIfòbic, impulsada per Rubí Jove. L'objectiu és, precisament, denunciar la discriminació que pateixen les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals i intersexuals. D'aquesta manera, amb la implicació dels centres educatius com a principals promotors, la iniciativa busca la creació d'eines que treballin en la prevenció d'aquest tipus de bullying i l'acceptació de la diversitat sexual i de gènere entre els joves.

 

Es tracta d'un projecte inclusiu al voltant de la temàtica 'singularitat i diversitat' que pretén ser reivindicatiu i, alhora, festiu. Tots els alumnes hi han participat de manera col·lectiva implicant-se durant tot el procés de preparació i elaboració. D'aquesta manera, des del centre educatiu consideren que els alumnes fan seu el missatge del mural, l'interioritzen i són capaços de difondre'l millor cap als seus cercles més pròxims. 

 

A banda de La Serreta, el projecte #Desafiem l'assetjament LGTBIfòbic compta també amb la participació de l'INS Torrent dels Alous, que ha elaborat un Punt Rainbow on s'atendrà l'alumnat que ho necessiti, entre altres activitats, i el Duc De Montblanc, que també té prevista l'elaboració del seu propi mural.