L'Avinguda de l'Estatut serà de titularitat municipal convertint-se en via urbana

D'aquesta manera, deixarà de ser una carretera per ser un carrer més de la ciutat
L'Avinguda de l'Estatut
Actualment és una carretera que uneix ciutats | Ajuntament de Rubí

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha anunciat que l'Avinguda de l'Estatut deixarà de ser una carretera per convertir-se en un carrer més del municipi. Així li ha fet saber a la primera edil rubinenca el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Javier Flores, en una trobada. Recordem que fins ara, la titularitat d'aquesta via pertany a la xarxa de carreteres de la Generalitat.

 

Ara, tècnics municipals han d'acabar d'elaborar els informes tècnics necessaris per presentar una proposta d'acord plenari que doni llum verda a aquesta reestructuració. Martínez ha afirmat que aquesta és una "reivindicació de fa molt de temps i de molts rubinencs i rubinenques, ja que l'Avinguda de l'Estatut ara mateix és una carretera que per nosaltres és com una cicatriu, com un tall entre barris". I afegeix "amb aquest canvi de titularitat farem realitat el somni de tenir aquest carrer pacificat on la ciutadania pugui passejar de manera tranquil·la".

 

Malgrat la integració urbana d’aquesta avinguda, els vehicles pesants continuaran tenint garantida la circulació per altres vies pròximes, com ara l’E-9-C-16, la B-30 i la C-1413, alternatives que s’han d’acabar d’estudiar.