Els joves amb diversitat intel·lectual, d'escapada a Collserola

Un total de setze nens i joves participen en el projecte batejat amb el nom de Respir
Els joves i els tutors, en un moment d'aquest cap de setmana
Els joves i els tutors, en un moment d'aquest cap de setmana | CEDIDA

 

L'APDIR (Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí) ha organitzar el primer Respir per a persones amb diversitat intel·lectual de Rubí aquests passats 25 i 26 de novembre. Des de les 10 del matí del dissabte i fins a les 8 de la tarda del diumenge, nens i nenes amb diversitat intel·lectual de Rubí van poder gaudir d'una estada a l'alberg Inout Hostel a Vallvidrera.

 

En total, setze nens i nenes d'edats compreses entre els 5 i els 17 anys amb 10 monitors i monitores van poder gaudir del parc natural de Collserola i de la ciutat de Barcelona. Van poder realitzar activitats relacionades amb la natura i sobretot van poder viure noves experiències lluny de les seves famílies, fent convivència tots plegats.


 

Les activitats van estar dividides en dos: les d'exterior, vam anar a Barcelona en tren, passejar pel bosc, descobrir camins que ens portaven a noves experiències: un llac, un pantà, una esplanada on jugar amb la pilota... I les d'interior, amb tallers sensorials, jocs de taula, tallers manuals i sobretot gaudir de molt bones estones amb els amics i amigues.

 

De fet, un cap de setmana de respir per a persones amb diversitat intel·lectual significa moltes coses més, "significa un respir per als seus cuidadors i cuidadores", expliquen. Un moment de descans, de relaxació i de canvi de dinàmica. Al cap i a la fi, en paraules del Xavier Giménez, representant de l'Ampa de l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol de Rubí, "per als pares dels nens i joves que han participat en el Respir ha sigut una oportunitat per gaudir del temps lliure, poder quedar amb amics, sortir a sopar, anar al cine o al teatre, fer una escapada romàntica, etc".


 

A més, Giménez ha assenyalat que com a col·lectiu han pogut "planificar un cap de setmana sense l'obligació de llevar-nos aviat l'endemà, de gaudir d'aquest temps que les persones cuidadores de grans dependents no en tenen", sabent que els joves "estaven en bones mans".

 

Per últim, cal destacar que l'alberg Inout és un complex turístic al bell mig del Parc Natural de Collserola que pertany a una organització no lucrativa que té com a missió la integració laboral de persones amb discapacitat, els quals formen part dels professionals que hi treballen.
Comentaris

envia el comentari