Jornades de portes obertes de les escoles i instituts públics de Rubí

Els pares i mares podran visitar 13 escoles i 5 instituts entre el dia 9 i el dia 27
portes obertes
La majoria dels centres només es podran visitar un dia. | Redacció
 

 

Les escoles i instituts de la ciutat han establert el calendari de jornades de portes obertes de cara al curs 2019-2020. Entre els mesos de febrer i març, els diferents centres donaran a conèixer a les famílies les seves instal·lacions i projectes educatius.

 

L'escola Rivo Rubeo obrirà les seves portes als pares i mares el dia 12 de març a les 17 h, un dia després, el 13, serà el torn de l'Escola Mossèn Cinto Verdaguer, que es podrà visitar des de les 15.15 h fins a les 16.30 h. L'escola Ca n'Alzamora, per la seva banda, obrirà el 14 de març a les 17 h. A diferència de les esmentades fins ara, l'escola Montesori mantindrà les seves portes obertes (de 9 h a 17 h) durant tota una setmana, del dia 11 fins al 15 de març. 

 

Després del cap de setmana del dissabte 16 i el diumenge 17, el dilluns 18 serà el torn de l'Escola Ramon Llull (15.15 h a 17 h). L'endemà, el 19, l'Escola 25 de setembre es podrà visitar a les mateixes hores que la Ramon Llull el dia anterior. El dimecres dia 20, l'escola Torre de la Llebre obrirà a les 16.30 h i l'escola Pau Casals ho farà el dijous 21 a les 15.30 h, el mateix dia que l'escola Joan Maragall, que, en aquest cas, rebrà les visites a les 17 h. 

 

Després del cap de setmana serà el torn de tres escoles més: l'escola Teresa Alter, el 25 de març a les 15.15 h i l'escola Schola i l'Escola del Bosc, el 26 i el 27 de març, respectivament (totes dues de 15.15 h a 16.30 h). D'altra banda, per a fer una visita a l'Escola d’Educacó Especial de Ca n’Oriol s'ha de concertar entrevista. 

 

Pel que fa als centres públics de secundària, les jornades de portes obertes s'estendran des del dia 9 de març fins al 26 del mateix mes. L'institut L'estatut serà el primer de dur a terme la jornada. Serà el 9 de març a les 11 h. El Torrent dels Alous farà el mateix deu dies després, el 19 de març a les 18 h. El J.V Foix rebrà les visites dels pares i mares el 23 a les 11 h i dos dies després, el 25 de març, li tocarà a l'Institut La Serreta, que obrirà a les 19 h. Per últim l'institut Duc de Montblanc obrirà el 26 de març, que publicarà al seu web les hores de visita. 

 

Pel que fa a les escoles bressol municipals, està previst que les seves jornades de portes obertes es programin més endavant.

 

 

Guia de l’educació

 

Coincidint amb la programació de les jornades de portes obertes, l’Ajuntament de Rubí ha editat la Guia de l’educació 2019-2020, que recull tota la informació sobre les diferents escoles i instituts de la ciutat. Aquest recurs ja està disponible per a la seva consulta al web municipal.

 

A més, enguany s’ha posat en marxa l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) al 1r pis de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre, ubicada al carrer Narcís Menard, 13. El nou servei obre tots els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9 a 14 h. L’OME és un instrument de col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament que ofereix atenció personalitzada en el procés d’escolarització de l’alumnat als centres de la ciutat.