Inici dels treballs de construcció del túnel de llum de Nadal de Maximí Fornés

L'enllumenat s'encendrà el 5 de desembre i seguirà els requisits de sostenibilitat i eficiència de la resta d'equipaments municipals
Inici de la construcció de l'illa de llum
Inici de la construcció de l'illa de llum | Cedit

 

Aquest cap de setmana han començat els treballs de construcció de l'anomenada 'illa de la llum', un passadís lluminós de 33,6 metres de longitud, 6 metres d'amplada i 4,6 metres d'alçada. Aquesta construcció s'incorpora als tradicionals llums de Nadal que cada any decoren els carrers de la ciutat i estarà ubicat al carrer Maximí Fornés entre els números 50 i 62.

 

Es tracta de la primera instal·lació d'aquestes característiques que es fa a Catalunya i els vianants podran accedir-hi des de qualsevol dels dos extrems del túnel. Es tracta d'una estructura d'alumini que compta amb 4.200 metres lineals de cordó Pixel Led que suma un total de 42.000 bombetes tipus led. El consum d'aquest sistema d'il·luminació és de 2,1 kW/h d'origen 100% renovable.

 

L'illa de la llum oferirà un espectacle audiovisual que es reproduirà cada dia, des del 5 de desembre al 6 de gener, en dues sessions, una a les 18.30 h i l'altra a les 20 h. Estarà encès de diumenge a dijous, en aquest horari, els divendres i dissabtes fins a les 24 h, i els dies 24, 25 i 31 de desembre i 5 de gener fins a les 3 h.

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, considera que “serà un motiu més perquè la gent surti a passejar pels carrers de la ciutat, gaudeixi de l’espai públic, s’interessi per les propostes dels nostres comerços i faci les compres de Nadal als establiments de Rubí. A més, en ser una proposta tan diferent de l’habitual, pensem que pot fer que gent d’altres ciutats ens visiti i això sempre és bo”.

 

La instal·lació, que té un cost de 135.520 € i ha anat a càrrec de Ximénez Ximénez Catalunya SL., no ha estat exempta de polèmica, ja que fa unes setmanes l'Alternativa d'Unitat Popular denunciava el que consideren "un excés innecessari en aquesta despesa" a la qual se suma els llums que es col·loquen habitualment per la ciutat (vegeu notícia AUP).