Una campanya rubinenca crida a solidaritzar-se amb els nens hospitalitzats

La iniciativa sense ànim de lucre 'Un Gomet Vermell' busca recaptar finançament i sensibilitzar a la població per fer més amena l'estada dels infants als centres sanitaris
Els integrants d'Un Gomet Vermell
Els integrants d'Un Gomet Vermell | CEDIDA

'Un Gomet Vermell' com a símbol de solidaritat, somriure i pedagogia. Amb aquest senzill nom quatre joves alumnes i exalumnes universitaris han aconseguit tirar endavant un projecte de micromecenatge solidari que busca aconseguir el finançament suficient per fer més amena l'estada dels infants malalts als hospitals catalans. Com ho fan? Doncs, entre d'altres, finançant projectes d'animació als centres hospitalaris.

 

El rubinenc Roger Cuartielles és un dels impulsors d'Un Gomet Vermell, projecte que va iniciar-se a l'octubre i que s'estendrà durant tot el curs escolar. La idea, concretament, va sorgir d'una de les companyes d'equip de Cuartielles, la Glòria Macià, que de petita va estar ingressada a l'hospital i va rebre l'animació d'un grup de membres de la Creu Roja. A partir d'aquest record va néixer la voluntat de tirar endavant la iniciativa, que actualment col·labora amb Pallapupas, una organització sense ànim de lucre que actua als hospitals amb el suport del personal sanitari. D'aquesta manera l'estada als centres sanitaris es fa més humana i propera, i s'acompanya emocionalment i s'anima els pacients durant el temps que passen ingressats.


 

Però la cosa no només queda aquí. Tal com explica en Roger, les escoles també són part fonamental del projecte. La campanya solidària també fa pedagogia als centres educatius, de manera que posa en contacte a través de vídeos als infants hospitalitzats amb els seus companys de classe, que a través d'aquests responen al seu amic, iniciant així una cadena de suport i conscienciació que beneficia tant a l'infant malalt com als seus companys, que agafen sensibilització respecte a la situació dels pacients als hospitals. En aquest sentit, el mateix Cuartielles reconeix que "volíem que més enllà d'expandir el gran servei que fan els Pallapupas als hospitals, fossin els mateixos infants els que animessin als seus companys ingressats".


 

El rubinenc Roger Cuartielles és un dels quatre impulsors de la iniciativa solidà ria
El rubinenc Roger Cuartielles és un dels quatre impulsors de la iniciativa solidària | Àlex Zafra

 

A més, els impulsors del projecte han creat diversos materials físics que es poden descarregar gratuïtament a la seva web i que també serveixen per animar als infants. Per col·laborar econòmicament amb Un Gomet Vermell es pot fer un donatiu a la mateixa web. Depenent de la quantitat recaptada el projecte es podrà estendre a més hospitals, però amb només 14 € es pot finançar una visita d'una parella de pallassos a un nen hospitalitzat. Les entitats i escoles també poden sumar-se al projecte, de la mateixa manera que ja està fent la Schola de Rubí, enviant un correu electrònic a [email protected].


 

 
Comentaris

envia el comentari