La Generalitat entrega els sis primers Certificats d'Acollida a Rubí

Aquest document reconeix les persones nouvingudes que han completat un circuit formatiu
Certificats d'Acollida
Acte d'entrega dels Certificats d'Acollida | N.E.

 

L'Ajuntament de Rubí ha manifestat en diferents ocasions la voluntat del municipi de ser ciutat acollidora i oberta a totes aquelles persones que volen començar una nova vida aquí. Ara, ha tingut l'oportunitat de lliurar, per primera vegada, el Certificat d'Acollida expedit per la Generalitat. Aquest document legal, que serveix a aquestes persones per realitzar diferents gestions vinculades amb la nacionalitat, acredita que han completat un circuit formatiu sobre competències lingüístiques, culturals i laborals.

 

Així doncs, a Rubí, Christiana Boakye, Hannan Rahmouni, Isaam Benhari, Juana Elida Aguilar Chori, Óscar Alexis Argueta del Cid i Saida Esamsi són els primers veïns i veïnes de la ciutat procedents d'altres països que han obtingut aquest Certificat d'Acollida. La tinenta d'alcaldia responsable de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha estat l'encarregada de lliurar aquest document.

 

Per García, el Certificat d'Acollida acredita molt més que una formació: "Acredita que esteu fent un esforç per ser una part activa de la ciutadania de Rubí". I així ho va transmetre als assistents a l'entrega.

 

El Servei de Primera Acollida que ofereix l'Ajuntament és l'encarregat de proposar a les persones procedents d'altres països informació, assessorament i totes les eines necessàries per a la seva integració sociocultural. El servei es posa en marxa el 2016 i, des d'aleshores, aquest recurs ha atès 440 persones de perfil força heterogeni, tot i que predominen les originàries del Marroc, Veneçuela, Senegal, Hondures, El Salvador i Nicaragua. La mitjana d'edat és de 28 anys i la proporció entre sexes és força igualada.

 

D'altra banda, l'Ajuntament també va crear l'any 2016 el Servei d'Atenció a la Mobilitat Internacional, SAMI, que ofereix assessorament legal i jurídic en matèria d'estrangeria. Des d'aleshores, 932 persones han fet ús d'aquest recurs.

 

Durant l'acte d'entrega dels Certificats, Marta García va anunciar la propera publicació de la Guia d'acollida que reunirà, en diferents idiomes, informació útil sobre els principals equipaments i serveis de què disposa Rubí.