"La formació és fonamental per adaptar-nos a les necessitats ciutadanes", Milagros Calleja, Síndica

Rubí ha acollit el taller de formació del Fòrum de Síndics sobre la llei de la segona oportunitat
Jornada de formació del Fòrum de Síndics
Jornada de formació del Fòrum de Síndics | N.E.

 

La figura del Síndic o la Síndica de Greuges és aquell interlocutor que atén els problemes i queixes de la ciutadania i que intenta buscar una solució o orientar en quin és el camí a seguir per part del ciutadà en cas que aquella demanda no sigui competència municipal. Per tant, aquesta figura, ocupada a Rubí per Milagros Calleja, pot trobar-se amb qüestions de qualsevol àmbit. D'aquí la importància de la constant formació d'aquestes persones. La Síndica de Rubí així ho veu: "Hem de formar-nos per adaptar-nos a les necessitats de la ciutadania, per això la sindicatura ha de ser dinàmica".

 

És també per aquest motiu que des de Fòrum de Síndics i Defensors Locals organitzen periòdicament jornades de formació per als seus integrants. L'última ha aprofundit en la llei de la segona oportunitat i ha tingut lloc a Rubí, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. "Els Síndics, més enllà de rebre queixes, també han de tenir una certa pro activitat i davant de situacions de famílies que van a veure'l que es troben en situacions que aparentment no tenen solució, com a mínim han d'intentar explorar el que pugui donar de si aquesta llei", ha comentat el president del Fòrum de Síndics, Lluís Martínez. 

 

Tot i que aquesta no és una de les principals demandes de les sindicatures, la formació ofereix a aquesta figura les eines necessàries per poder-la suggerir en cas que se sol·licités. I és que, precisament, aquest és un dels objectius dels tallers de formació, tal com explica Martínez: "Donar un servei al col·lectiu i posar-lo al corrent de les novetats i de tots aquells temes que els poden servir en les seves tasques quotidianes".

 

"Una millor formació el que aconseguirà serà sempre una millor atenció de la ciutadania", ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, qui ha agraït als representants del Fòrum que s'hagi triat Rubí per dura a terme aquesta trobada. La màxima edil també ha assenyalat la importància de la figura de la Síndica que, encara que de vegades assumeixi demandes en les quals no depenen de l'administració local, la seva tasca continua sent la de l'acompanyament d'aquests ciutadans i ciutadanes.

 

Durant la jornada del Fòrum de Síndics que es fa a Rubí, a banda de la formació, també està prevista una modificació dels Estatuts que s'encaminin cap a una professionalització d'aquesta figura.