Famílies de Rubí acullen cinc infants sahrauís

Enguany s’han sumat a l’acollida dues famílies més
L'alcaldessa Ana María Martínez amb els menors sahrauís a la plaça Pearson
L'alcaldessa Ana María Martínez amb Teresa Saura, de Rubí Solidari, i els menors sahrauís a la plaça Pearson | Redacció

Famílies rubinenques acolliran cinc infants procedents del Sàhara perquè passin l’estiu durant els mesos de calor extrema al seu país. Aquests nens i nenes estan afectats per unes difícils condicions de vida al seu país d’origen i faran una estada de dos mesos a Rubí amb les seves famílies d’acollida.

 

La iniciativa s’emmarca en el programa ‘Vacances en pau’ organitzada per l'organització Rubí Solidari i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí.  De les tres famílies d’edicions anteriors aquest any s’han sumat dues més, un total de cinc. Segons Teresa Saura, portaveu de Rubí Solidari, els infants sahrauís emparats per aquesta iniciativa poden estar un màxim de tres estius seguits, i dels 9 als 13 anys aproximadament.

 

Abans que esclatés la crisi es van fer entre 20 i 25 edicions. Després d’aquest parèntesi fa quatre anys que de forma correlativa Rubí acull aquests menors sahrauís.

 

En paraules l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, aquesta iniciativa pretén “facilitar als nens i nenes que vénen del Sàhara un estiu diferent, en família, amb moltes activitats i també amb temps perquè passin revisions mèdiques”.  L’alcaldessa també ha avançat que s’està treballant en una proposta de joves i art, de la qual es donaran detalls més endavant.

 

Ambient a la plaça Pearson a la festa de benvinguda dels infants sahrauís
Ambient a la plaça Pearson a la festa de benvinguda dels infants sahrauís | Redacció

 

L’agermanament del Sàhara amb la ciutat de Rubí forma part del pla de cooperació per al desenvolupament, i es va aprovar per unanimitat per totes les forces polítiques.

 

La festa de benvinguda ha consistit en una plantada de haimes, paradetes, un sopar popular a base de cuscús i el concert del grup 'Mocasines' a la Plaça Pearson de Rubí.