Exigeixen més pantalles acústiques per reduir el soroll de l'AP7 i la B-30

La intenció és que el Govern de Rubí insti al Ministeri de Foment a dur a terme l'obra
L'AP7 al seu pas per Rubí
L'AP7 al seu pas per Rubí | GOOGLE MAPS

Posar fre al soroll de les grans artèries rodades. Amb aquesta intenció, els grups municipals d'ERC, l'AUP, ICV i VR, amb el suport de Podem, presentaran al pròxim ple municipal de Rubí una moció perquè el Govern de de la ciutat insti al Ministeri de Foment a dur a terme les actuacions necessàries a l'AP-7 i a la B-30 amb l'objectiu de reduir el soroll que pateixen els Veïns de Can Vallhonrat, part de Ca n'Alzamora i el 25 de Setembre. Com? Mitjançant la instal·lació de més pantalles acústiques, així com la pavimentació amb un nou asfalt sonoreductor.


 

A més, també es pretén que la Diputació de Barcelona realitzi mesures sonomètriques per actualitzar les dades de nivell de contaminació acústica d'aquestes vies al pas pel límit amb Rubí. Una actualització, però, que va en paral·lel a una segona exigència. Tal com demanen els grups municipals, el Govern municipal hauria d'incorporar les dades anteriors al futur mapa de soroll de Rubí, "el qual encara està pendent d'elaboració al municipi", denuncien.

 

Cal recordar que les reivindicacions veïnals de Can Vallhonrat tenen el seu origen als anys 90. De fet, s'ha de recordar com en el cas del costat de Sant Cugat es van instal·lar pantalles acústiques estàndard al seu recorregut, mentre que al límit amb Rubí aquestes pantalles no es van instal·lar en tot el seu perímetre.


 

Des de les formacions polítiques recorden que el mapa estratègic de soroll de l'AP7, aprovat el desembre de 2007, preveia desenvolupar estudis de detall per determinar l'abast de les mesures correctores a implementar per reduir els nivells de soroll. "No obstant això, aquests estudis no s'han arribat a realitzar mai", critiquen. Així mateix, tampoc s'ha actualitzat el mapa de soroll un cop passats els cinc anys de la seva aprovació, asseguren.

 

Tal com han indagat les formacions, la presència d'aquesta contaminació sonora va quedar acreditada a la pràctica totalitat de la zona de Can Vallhonrat, part de Ca N'Alzamora i arribant al límit del barri del 25 de Setembre a l'Informe del Mapa Estratègic del Soroll, elaborat per encàrrec del Ministeri de Foment.


 

Recentment els tècnics municipals de l'Ajuntament de Rubí han demostrat a les diverses proves realitzades que hi ha una exposició excessiva al soroll, gràcies a les denúncies veïnals. En aquest sentit, destaquen que "la contaminació sonora és un agent físic que afecta desfavorablement la salut de les persones i per tant és un problema de salut pública que l'Ajuntament de Rubí no pot obviar".

 

Per últim, els grups de l'oposició assenyalen com el municipi veí de Sant Cugat del Vallès, afectat per la mateixa problemàtica de contaminació sonora provocada pel pas de l'AP-7 i la B-30 a tocar del barri de Mas Gener, "existeix un històric d'actuacions per iniciativa municipal". "Creiem que no és de rebut que el nostre municipi no realitzi actuacions equivalents", conclouen.
Comentaris

envia el comentari