Espai per vianants i un carril bici per dignificar la carretera de Rubí

Els 350 metres de la carretera de Rubí que uneixen la rotonda del Leroy Merlin amb la rotonda del centre comercial de Sant Cugat són una cursa d'obstacles per vianants i ciclistes. Molts rubinencs i rubinenques utilitzen aquest pas per anar fins a la ciutat veïna a treballar, l'escola, d'oci o al centre comercial. Un tram actualment sense voreres, amb poc espai pels vianants, sense carril bici, amb terra i fang i sense il·luminació i amb molt de trànsit rodat.

 

Les obres per adequar el tram de la carretera que passa per sota de l'autopista començaran al mes de març i tindran un pressupost pròxim als 1,8 milions d'euros. "Era una assignatura pendent, les condicions són molt precàries", reconeix Damià Calvet, director de l'Institut Català del Sòl, organisme encarregat d'executar unes obres que s'allargaran uns nou mesos.


 

El projecte, que portava temps pendents d'executar, preveu una carretera amb dos carrils per cada sentit, un carril bici i un vial per a vianants.. Damià Calvet ha detallat que la voluntat és convertir la carretera "en un carrer" i "fer ciutat" perquè "hi puguin passar amb tota seguretat i comoditat els vianants i els ciclistes".

 

La carretera de Rubí és molt precà ria per vianants i ciclistes FOTO: Artur Ribera

L’objectiu és reurbanitzar el tram de carretera que es troba entre les dues rotondes existents (plaça de Rubí i plaça dels Carreters). La carretera passarà a tenir dos carrils per cada sentit, que estaran separats per un carril bici de gairebé 3 metres, un vial per vianants de quatre metres i una mitjana ajardinada de poc menys de dos metres El projecte preveu la instal·lació de mobiliari urbà, arbrat i il·luminació.


 

"Estem fent ciutat en aquest punt tan important de connexió entre Sant Cugat i Rubí", emfatitza Calvet, que recorda que és un pas amb "molt ús" per anar al centra comercial, al parc empresarial de Can Ametller o a l'institut Leonardo Da Vinci. D'aquesta manera es vol dignificar un pas molt utilitzat per vianants i ciclistes de Rubí i on actualment el cotxe té una prioritat absoluta.

 

Així quedarà la carretera de Rubí. Dos carrils per cada sentit, separats per un vial de vianants i un carril bici.

Imatge tècnica de com quedarà la carretera de Rubí FOTO: Cedida
Estat actual del tram de la carretera de Rubí que travessa l'autopista FOTO: Artur Ribera