Escoles i instituts de Rubí apadrinen el patrimoni local

En el projecte s'han implicat 16 centres educatius de la ciutat
L'exposició es troba al pati del Castell
L'exposició es troba al pati del Castell | Localpres

 

El projecte s'anomena 'Apadrinem #Rubicity', implica 16 centres educatius de la ciutat i segueix l'objectiu de conservar, promocionar i difondre el patrimoni cultural i natural de la ciutat. El Museu Municipal Castell ha estat l'escenari escollit per aquesta proposta del Departament d'Educació.

 

Les escoles i instituts que hi participen han triat un element patrimonial de la ciutat cadascun i l'han apadrinat. Això significa que s’han compromès a aprofundir en el coneixement del mateix i en la seva difusió per donar valor social a l’element apadrina. Per tal de fer-ho possible, l'alumnat ha realitzat durant el curs diferents treballs relacionats amb la temàtica des de diferents perspectives i disciplines com, per exemple, l'audiovisual, la música, la fotografia i el joc.

 

D'aquesta manera, l'alumnat es converteix en el protagonista del seu propi procés d'aprenentatge, gaudint d'un treball interdisciplinari, des de diferents àrees curriculars i mitjançant diverses metodologies i desenvolupant un projecte educatiu motivador.

 

El Museu Municipal Castell acull, fins l'1 de juliol, la mostra 'Apadrinem #Rubicity' en format d'un seguit de plafons que mostren com l'alumnat ha anat treballant l'element patrimonial apadrinat i quines són les característiques i valors que transmet. 

 

El projecte també té una part lúdica i divulgativa, ja que inclou un joc de geolocalització i preguntes a través de l'aplicació educativa i plataforma de geopresentació 'Mobile History Map'. 

 

Aquests són els centres educatius que hi han participat i l'element que han apadrinat: Montessori: Ball de Gitanes; Ca n'Alzamora: Els diables de la Riera; Regina Carmeli: Can Xercavins; Pau Casals: Bòdum; Schola: Masia Can Ramoneda; Mossèn Cinto Verdaguer: Bosc Can Tiraïres; JV Foix: Masia Can Pi de la Serra; Rivo Rubeo: Bosc de Can Genís; Ramon Llull: El Castell de Rubí; Mare de Déu de Montserrat: Torrent del Magnà; Teresa Altet: Gegants de Rubí; Duc de Montblanc: el torrent de les abelles; Torre de la Llebre: Torres Massana; Vint-i-cinc de setembre: Torrent dels Alous; El Bosc: Bosc de Ca n'Oriol; Joan Maragall: El safareig Can Xercavins; La Serreta: Torre Bassas.