Victòria veïnal, l'Escola Joan Maragall de Rubí tindrà segona línia de P3

Les famílies expressen la seva satisfacció després de jornades de reivindicació
Les famílies han fet sentir la seva veu en la concentració
Les famílies han fet sentir la seva veu en la concentració | DGM

Finalment l'Escola Joan Maragall comptarà amb una segona línia de P-3. Així ho ha confirmat aquest dimarts l'alcaldessa, Ana María Martínez, qui ha manifestat estar "molt contents que el Departament d'Educació hagi tingut en compte a aquestes 17 famílies que demanaven aquest centre com a primera opció". Segons les famílies, però, la victòria no hauria sigut possible si no fos per les mobilitzacions que han dut a terme: "Hem fet molta pinya, soroll i tots els tràmits que crèiem que havíem de fer", ha declarat al TOT Rubí una de les portaveus de les famílies, Patricia Morillas.


 

En aquest sentit, s'ha de recordar que fa tot just uns dies enrere les famílies van dur a terme una concentració a les portes de l'Ajuntament per exigir la segona línia. Una protesta que va finalitzar en una reunió amb l'alcaldessa, qui els va traslladar tranquil·litat i paciència fins que sortissin les llistes, ha explicat Morillas. Ara, finalment els 42 preinscrits podran accedir al centre escolar que treballa per projectes, mentre que si s'hauria mantingut una única línia, cap de les famílies sense lligam directe amb el col·legi podria haver entrat.

 

Si més no, cal destacar que aquesta por a no poder entrar va generar que part de mares i pares decidissin no preinscriure els seus fills al Joan Maragall com a primera opció, per por a quedar-se sense plaça, ha assenyalat la portaveu de les famílies afectades. En paral·lel, però, Morillas celebra la celeritat dels responsables d'ensenyament a l'hora d'anunciar en marxa la segona línia i acabar amb l'angoixa que arrossegaven. De fet, la mateixa alcaldessa ha fet referència a aquest fet en la roda de premsa d'aquest dimarts: "Sabem que era una situació que angoixava a molts veïns i veïnes, i agraïm la sensibilitat i la decisió del Departament d'Educació".


 

Per últim, destacar que amb l'ampliació de la capacitat de l'escola, ara els pares i mares ja no hauran de portar als seus fills a quilòmetres de casa en cotxe. "Suposem que han vist que els números parlaven per si sols i que seria una cosa que no era només d'enguany, sinó que per factor generacional sabien que passaria el mateix l'any vinent i el següent", han assenyalat els afectats. Fins i tot hi havia una mare que, tot i viure a les mateixes portes del Joan Maragall, s'hauria quedat fora de places.
Comentaris
Alba
I jo hem pregunto... I que pases amb totes les families que no han fet la preinscripcio en aquest centre perqué sabían que no hiciera había una altre línea??? Han perdud la possibilitat ara???

envia el comentari