L'enterrament de la sardina posarà punt i final al Carnaval

La cercavila fúnebre començarà a concentrar-se a les 18 h a la plaça Pearson
L'enterrament de la sardina tancarà el Carnaval
L'enterrament de la sardina tancarà el Carnaval | 16

Ja queda menys perquè els rubinencs puguin gaudir de la tradicional celebració de tancament del Carnaval. L'enterrament de la sardina protagonitza la tarda d'aquest dimecres 14 de febrer, sent l'esdeveniment que posa fi a aquesta festivitat al mateix temps que dóna el tret de sortida a la quaresma, el període comprès entre el Carnaval i la Setmana Santa. D'aquesta manera es posarà fi a la disbauxa i la gresca i començarà el que tradicionalment es considerava un temps d'abstinència i de penitència. 

 

L'origen de la cerimònia d'enterrament de la sardina prové de l'antiga tradició de sortir als afores a berenar el darrer dia de Carnaval per tancar el període de gresca. El fet d'enterrar la sardina també té certes connotacions carnals, perquè en el passat era el darrer dia que es permetien pràctiques sexuals abans d'entrar en plena abstinència religiosa. Però, avui en dia, i concretament enguany, com se celebrarà tota aquesta tradició a Rubí? Doncs amb una cercavila pel centre de la ciutat.


 

  

La cerimònia de tancament del Carnaval començarà a les 18 h, moment en el qual el seguici fúnebre  començarà a concentrar-se a la plaça Pearson. Durant aquesta estona La Cremallera Teatre explicarà als més petits la història del rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. A les 18.30 h la concentració de la plaça Pearson començarà a moure's, donant inici a la cercavila fúnebre. A aquesta la seguiran tot un seguici de vidus, vídues i ànimes compungides per la pèrdua del rei Carnestoltes, a més dels Tronats del Tabal, la Colla de Geganters de l'Escola Teresa Altet i la Colla de Geganters del Pinar. Tots junts donaran el toc de color a una rua que es desplaçarà per l'avinguda Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer Montserrat, la plaça Doctor Guardiet, el carrer de Terrassa i el carrer Gimnàs fins a arribar a l'Escardívol, on a partir de les 19 h els rubinencs podran cremar la seva sardina a la foguera instal·lada. Per a gaudir l'esdeveniment de forma especial, des de l'Ajuntament es recomana vestir de dol, portar un ciri encès i la sardina penjada d'una canya.


 
Comentaris

envia el comentari