Els drets dels infants protagonitzen la trobada d'Obres Socials Maristes a Rubí

Per primera vegada, la ciutat ha acollit aquesta jornada que ha agrupat educadors de totes les obres que la Fundació té a Catalunya
Trobada d'Obres Socials Maristes
Trobada d'Obres Socials Maristes | Redacció

 

Sota el títol “La defensa dels drets dels infants, element irrenunciable de la nostra missió”, l'espai 14/13 del Centre La Cruïlla del barri del Pinar ha acollit la Trobada d'Obres Socials Maristes d'enguany que s'ha dut a terme per primera vegada a Rubí.

 

Entre les diferents sessions previstes per a la jornada es trobava la taula rodona 'Visibilitzem l’abús sexual infantil: una responsabilitat compartida'. En aquest sentit, Pep Prats, director del centre obert Rialles-Associació Compartir de Rubí, ha explicat que "el que volem és tenir una actitud proactiva en relació a la problemàtica de l'abús infantil i, per tant, també portem aquest espai de debat tècnic, on més enllà de fer valoracions el que pretenem és que professionals acreditats ens puguin donar llum de com abordar en un futur aquesta dificultat".

 

I és que, aquest és precisament un dels objectius d'aquestes jornades d'Obres Socials Maristes: donar eines i recursos als professionals sobre determinades matèries. Enguany, sobre els drets dels infants, aspecte que fa anys que treballen en totes les seves programacions des de la Fundació Champagnat - Maristes Catalunya.

 

Un centenar de professionals ha assistit a la trobada a Rubí provinents de tot Catalunya. I és que, en total, Maristes gestiona 14 obres socials entre centres de medi obert i centres de medi residencial, atenent més d'un miler d'infants i joves i les seves famílies repartides entre Barcelona, Lleida, Santa Coloma, Badalona i Rubí.

 

A la jornada del Pinar hi han participat Jorge Cardona, catedràtic de Dret Internacional Públic i membre del Comitè dels Drets dels Infants a les Nacions Unides; Álvaro Sepúlveda, germà marista de la Fundació Marista per a la Solidaritat Internacional; Ester Cabanes, directora de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA); Conxi Martínez, presidenta de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (FEDAIA); i Marta Garcia, regidora de Serveis Socials a l'Ajuntament de Rubí, entre d'altres.

 

Entre les obres socials que Maristes realitza al municipi es troben l'Associació Compartir-Grup Social Marista(vegeu notícia) i les Llars Assistides de la Fundació Champagnat (vegeu notícia).