Doble guardó al DOCS Barcelona per 'Me llamo Violeta'

La pel·lícula es basa en la història el rubinenc Alan Montoliu
Imatge del film Me llamo Violeta
Imatge del film Me llamo Violeta | Cedit

 

'Me llamo Violeta' és el títol del film de Marc Parramón i David Fernández de Castro on es parla dels infants i adolescents transgènere sense embuts ni pèls a la llengua i sobre el camí que han de transcórrer a la recerca de la seva veritable identitat. El film es basa en dos casos principals. D'una banda, el que dóna nom a la cinta, el de la Violeta, filla de l'actor Nacho Vidal, que va començar la seva transició als sis anys. 

 

L'altra història que protagonitza la cinta és la de l'Alan Montoliu, el jove rubinenc trans que va morir l'any 2015 després de patir assetjament escolar en anunciar la seva condició. Des d'aleshores, l'Alan s'ha convertit en tot un referent a la ciutat en defensa del col·lectiu LGTBI i en contra de l'assetjament escolar. La cinta és especialment emotiva perquè s'hi veuen imatges reals tant de l'Alan com de la Violeta i dels seus pares.

 

El documental va explicant altres casos similars i les 'batalles' que han de lliurar en el seu dia a dia, des de la primera persona i d'una manera molt directa. Són casos reals, de persones reals que només volen continuar la seva vida i ser felices. 

 

La cinta, que es va estrenar al Festival de Màlaga fa un parell de mesos, està imparable. El darrer èxit assolit ha estat al DOCS Barcelona amb un doble guardó: el Premi Amnistia Internacional Catalunya i el Premi del Públic. El calendari i el recorregut de 'Me llamo Violeta' encara té moltes ciutats per visitar i molts festivals per recórrer. 

 

Premi del públic per Me llamo Violeta
Premi del públic per Me llamo Violeta | Cedit