El dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional se celebra amb gran èxit

La plaça doctor Guardiet va acollir diverses activitats des de les 10h fins a les 14h
L'orquestra Diversitat de l'Escola de música Pere Burés actuant en la plaça Doctor Guardiet
L'orquestra Diversitat de l'Escola de música Pere Burés actuant en la plaça Doctor Guardiet | REDACCIÓ

La commemoració del Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional es va celebrar ahir diumenge, dia 2 de desembre, en un dels punts neuràlgics de la ciutat. Tot i avançar-se un dia, ja que el dia commemoratiu és el 3 de desembre, en la plaça Doctor Guardiet es van realitzar diverses activitats durant el matí fins al migdia.

Des de les 10 fins al final de la jornada hi va haver paradetes informatives i tallers a càrrec de les diverses entitats que hi van col·laborar, que van ser les següents: la llar Ca n’Alzamora, l’associació AVAN, l’AMPA de l’escola Ca n’Oriol, Rubí TEA, l’ABDIR, el centre de rehabilitació comunitària, el club de l’escola Can Mir de futbol i la finca Font del Ferro. En la plaça també hi va haver diversos murals dels desitjos, on la gent expressava allò que desitjava que millorés en l’àmbit de la diversitat funcional. També hi va haver un espai de lectura infantil per als més petits.

Des de les 11h fins a les 13h, es va fer una exhibició de les diverses entitats culturals, entre les quals s’hi incloïen capoeira o els castellers de Rubí, que hi van participar i va culminar amb l’actuació de l’Orquestra Diversitat de l’Escola de música Pere Burés, que van tocar algunes cançons nadalenques. El punt culminant i més reivindicatiu de la jornada va ser a les 13:30h, quan l’alcaldessa de la ciutat Ana María Martínez i les diverses entitats van fer la lectura del manifest. La jornada va finalitzar de la millor manera: amb una fideuà.

L’alcaldessa va celebrar que aquest fos el quart any que es commemorava aquest dia tan important en Rubí. Ana María Martínez va explicar que l’objectiu de la cita era “la sensibilització en relació a persones que, amb diversitats funcionals, necessiten ciutats inclusives i que siguin l’escenari d’una igualtat d’oportunitats per a tothom”. També va celebrar que en aquesta quarta edició fos tan multitudinària en comparació al primer any. “Tenim molt de marge per treballar i treballar millor, però en aquests quasi quatre anys de mandat que portem, el que sí que hem fet és posar en marxa un camí que ja és imparable”, finalitzava l’alcaldessa.