La DGAIA no convenç els veïns i veïnes de Can Rosés

La directora general ha assistit a la concentració a les portes de l'Hotel Terranova per explicar en què consistirà el centre MENA
La directora general de la DGAIA responent les preguntes dels manifestants
La directora general de la DGAIA responent les preguntes dels manifestants | N.E.

La directora general de la DGAIA, Ester Cabanes, ha assistit a la concentració veïnal organitzada per la recentment formada Plataforma 'Stop Centre de Menors Rubí'. Centenars de persones esperaven les explicacions de Cabanes amb els nervis i la tensió que provoca la desinformació, ja que aquesta és una de les seves principals preocupacions: que ningú els ha explicat què es farà a les instal·lacions de l'antic Hotel Terranova. Recordem que ja dilluns, l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, va assistir a la segona de les concentracions convocades per mostrar el suport de l'Ajuntament amb el veïnat.

 

Representants de la Plataforma demanaven als veïns i veïnes concentrats que deixessin parlar a Cabanes, ja que la responsable de la DGAIA havia assistit a Rubí per respondre preguntes i "si no escoltem, això no serveix de res". Amb constants interrupcions de crits, la responsable de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència ha explicat que el centre que volen traslladar de Sant Just a Rubí és un centre d'emergència per a nois que han viscut un procés migratori dur i que no són problemàtics.

 

Des de la DGAIA també s'ha explicat als veïns i veïnes que els menors vénen acompanyats d'un equip tècnic complet, amb un integrador o educador social cada sis adolescents i que faran activitats programades tant dins com fora de l'hotel.

 

Cada argument de Cabanes generava més escridassades entre el veïnat assistent qui a crits de 'no és no' han acomiadat les representants de la DGAIA que han hagut de sortir escortades pels Mossos d'Esquadra de la concentració. El veïnat ha mostrat, d'aquesta manera, el seu rebuig al centre de menors estrangers no acompanyats (MENA).

 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, cada vegada que el rebombori entre els manifestants pujava de to demanava que deixessin parlar a Cabanes, ja que amb la seva visita pretenia respondre les inquietuds dels veïns i veïnes. Martínez s'ha reafirmat en les declaracions fetes públiques la jornada anterior de rebuig a aquest centre en aquest punt de la ciutat.