Crítiques al retard de la posada en marxa de la T-Mobilitat

El conseller Calvet ha reiterat que entrarà en funcionament d'aquí poc més de dos anys
Imatge d'arxiu de demostració del funcionament de la futura T-Mobilitat
Imatge d'arxiu de demostració del funcionament de la futura T-Mobilitat | ACN

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha referit al retard de la T-Mobilitat i ha assenyalat que hi ha una compareixença prevista en el marc de la comissió per informar sobre l'estat de la seva implantació, que s'ha endarrerit fins el 2021. Segons el conseller, la T-Mobilitat "no està aturada sinó que avança en els seus fronts "múltiples i complexos" i ha assegurat que comparteix la preocupació per l'endarreriment e la seva posada en marxa. 

 

Calvet ha reiterat que entrarà en funcionament d'aquí poc més de dos anys i ha recordat que comportarà un "canvi profund" en el model dels bitllets –passant de la tecnologia mecànica al 'contactless'- i sobretot de les tarifes, on es prioritzarà el quilometratge i la recurrència. Així mateix, ha insistit que suposarà un "salt d'escala" en relació a la implantació del sistema d'integració tarifària fa vint anys.

 

El conseller ho ha afirmat també a preguntes del diputat el PSC, Jordi Terrades, que ha afirmat que veu amb "preocupació" la posada en funcionament i que el cost del projecte s'hagi encarit 24 milions d'euros davant els 48 MEUR previstos inicialment per al projecte.