El nou Consell dels Infants comença a treballar

Durant els pròxims mesos els 48 petits consellers debatran les propostes de millora de la ciutat
L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha escoltat les peticions dels petits consellers
L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha escoltat les peticions dels petits consellers | Àlex Zafra

El Consell dels Infants d'enguany ja està en marxa. L'auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler ha estat l’escenari escollit per un acte que ha reunit durant la tarda d’aquest dijous  11 de gener a  48 infants de la ciutat, vinguts de la gran majoria d'escoles municipals, per prendre possessió del càrrec de consellers d'aquest òrgan consultiu.

 

Durant l’acte, que ha començat a les 17.30 h, a més de ser nomenats consellers els nens i nenes han pogut presentar les seves propostes de millora de la ciutat a l’alcaldessa, Ana María Martínez, per estudiar-ne la viabilitat. De les desenes de peticions dels petits consellers les més destacades han estat l’ampliació de l’skatepark  de la carretera de Rubí, la construcció d’una piscina municipal i la instal·lació d’un cinema local.


 

La gran novetat del Consell dels Infants d’enguany, però, ha estat el pressupost participatiu, una partida de diners que tindrà com a màxim un valor de 200.000 euros i que, segons l’alcaldessa, Ana María Martínez, “és l’encàrrec més important que aquest any té el Consell. Haurem de decidir entre tots en què invertim aquests diners, amb el màxim consens possible entre els nens i nenes de la ciutat”.

 

La jornada participativa ha acabat amb un berenar pels infants, que a partir d’ara s’hauran de reunir una vegada al mes per debatre amb la resta de consellers les idees de millora proposades.

Comentaris

envia el comentari